Україна разом з країнами НАТО готується розміновувати Чорне море

Головна > Міжнародне > Україна разом з країнами НАТО готується ...
Author

Олександр Талов

18.09.2023, 14:13
Shares

2

Views

183

ВМС ЗСУ

Міжнародна співпраця з розмінування української акваторії постійно посилюється.

Про це повідомили у пресслужбі ВМС ЗСУ, інформує Інфокурс.

"Ще минулого року Штаб тактичної групи протимінних дій проходив курс планування протимінних операцій, що допомогло підготувати особовий склад для злагодженої співпраці: відпрацьовувались організація планування, порядок аналізу ситуації під час проведення протимінних операцій ознайомлення з обов’язками посадових осіб, а також організація роботи з документами, що розробляються та звітними документи", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що все це проводиться відповідно до стандартів НАТО, які українське військо прагне опанувати в повному об’ємі.

У ВМС вважають, що саме єдині принципи стануть запорукою успішного виконання спільних завдань, а також допоможуть забезпечувати безпеку України в майбутньому від російського агресора.

"Тому, окрім теоретичної частини, важливим етапом передувало вивчення військовослужбовцями англійської мови на рівні достатньому для розуміння технічної документації та можливості вільного спілкування з міжнародними партнерами", - зазначають у ВМС.

Вже в 2023 році наші моряки мали нагоду продемонструвати засвоєні знання на практиці. Разом з постійною діючою протимінною групою НАТО "Standing NATO Mine Countermeasures Group" була спланована навчальна операція з розмінування умовного кризового району біля північно-східного узбережжя Шотландії. Штаб керував протимінними силами, які виконували завдання.

Важливо досягти повної взаємосумісності з нашими західними партнерами відповідно до стандартів НАТО, - підкреслили У ВМС.

Нагадаємо: Наразі українські моряки продовжують навчання за кордоном та активно готуються до того часу, коли врешті-решт загроза російського окупаційного флоту буде знешкоджена, і українську акваторію можна буде розмінувати.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити