Україна посилює правила перетину кордону

Головна > Політика > Україна посилює правила перетину кордон...
Author

Олександр Талов

04.08.2021, 09:34
Shares

2

Views

1 191

Україна  посилює правила перетину кордону

Державна прикордонна служба України

 dpsu.gov.ua

Україна змінює правила перетину кордону. Для тих, хто приїхав з Росії чи Індії, вводиться обов'язкова двотижднева самоізоляція.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Постановою КМУ від 28 липня 2021 р. № 787 внесені зміни до обмежувальних протиепідемічних заходів щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Для перетину кордону іноземці або особи без громадянства як і раніше повинні пред'явити:

  • страховий поліс, який діє на весь термін перебування в Україні;
  • один з трьох документів: негативний ПЛР-тест/експрес-тест, зроблені не більше ніж за 72 години до в'їзду, або довідку, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених, чи відповідно до укладених Україною міжнародних договорів про взаємне визнання документів про вакцинацію від COVID-19 або про взаємне визнання COVID-сертифікатів.

Особи, які перетинають державний кордон на в’їзд в Україну, підлягають самоізоляції. Це стосується як громадян України так і іноземців.

  • 10 днів для іноземців та українців (починається через 72 години після перетину кордону, під контролем додатка "Вдома");
  • 14 днів для осіб, які прибули з Росії або Індії, якщо вони перебували там довше тижня протягом останніх 14 днів (починається з моменту перетину кордону).

Окрім цього, самоізоляція передбачена і для громадян, які прибувають з тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.

Під самоізоляцію при перетині кордону не підпадають:

  • іноземці зі страховим полісом і документом, що засвідчує повну вакцинацію;
  • громадяни України, які мають виданий в установленому МОЗ порядку документ, що підтверджує отримання однієї дози вакцини від COVID-19, включеної Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях;
  • громадяни України, які не досягли 18-річного віку;
  • українці, які виїхали за кордон до 4 серпня;
  • особи, які отримали негативний результат тестування на COVID (методом ПЛР або експрес-тестуванням), який проведено після перетину державного кордону, крім осіб, які прибули з Росії або Індії.
Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Закон

Прокурор МКС запросив ордери на арешт прем'єр-міністра та міністра оборони Ізраїлю а також трьох лідерів ХАМАСу

Прокурор МКС зазначив, що подаючи ці заяви про ордери на арешт, його офіс діє згідно зі своїм мандатом згідно з Римським статутом.

20.05.2024 - 15:57

Arrow
Theme

Війна

19 населених пунктах Херсонщини були під ударами російських військ, восьмеро поранених

Пошкоджені багатоповерхівка та 21 приватний будинок, господарча споруда, гаражі і три автомобілі, об'єкти комунальної та сільськогосподарської інфраст...

20.05.2024 - 09:34

Arrow

Вас це може зацікавити