Україна отримає засоби для боротьби з іранськими дронами-камікадзе найближчими днями - Столтенберг

Головна > Спорт > Україна отримає засоби для боротьби з ір...
Author

Назар Лазебний

19.10.2022, 10:51
Shares

3

Views

1 116

Україна отримає засоби для боротьби з іранськими дронами-камікадзе найближчими днями - Столтенберг

Генеральный секретарь НАТО Йенс Столтенберг

NATO


Україна "найближчими днями" отримає від країн НАТО засоби для протидії іранським дронам-камікадзе, які Росія активно використовує для атак на українські міста.

Про це сказав генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг під час дискусії на Берлінському зовнішньополітичному форумі у вівторок, пише ЄП.

"Найближчими днями НАТО передасть системи протидії безпілотникам для протидії конкретній загрозі безпілотників, зокрема і з боку Ірану", – сказав генсек НАТО.

Столтенберг наголосив, що "жодна держава не повинна підтримувати незаконної війни Росії проти України".

За словами генсека Альянсу, вже передані Україні системи протиповітряної оборони "змінили ситуацію на полі бою".

"Саме тому Росія не змогла здобути контролю над повітряним простором України. Це було значним прорахунком російських сил протягом усієї операції: вони очікували, що зможуть узяти під контроль повітряний простір, та цього не сталося", – зауважив він.

Нагадаємо: З 10 жовтня Росія завдає масованих ракетних та авіаційних ударів по енергетичній інфраструктурі України, зокрема, за допомогою іранських дронів-камікадзе Shahed-136.

Як повідомляло Головне управління розвідки МО України, російські військові отримали вказівку з Кремля готувати масовані ракетні удари по цивільній інфраструктурі України ще 2 та 3 жовтня. Для цього 8 жовтня на аеродром “Оленья” з аеродрому ”Енгельс” було перебазовано сім стратегічних бомбардувальників Ту-160 та споряджено їх крилатими ракетами Х-101, а також наа зовнішній рейд Севастополя було виведено 6 носіїв крилатих ракет з сорока ракетами “Калібр”.

Основною метою країни-терориста було знищення ТЕС, створення паніки серед українців та залякування європейської громадськості.

За даними розвідки, Росія також замовила в Ірані 2400 дронів-камікадзе, тож президент Зеленський закликав G7 надати системи ППО і ПРО, щоб захистити населеннякраїни та енергетичні обʼєкти.

11 жовтня Німеччина надала Україні першу з чотирьох обіцяних систем ППО Iris-T SLM. Передача відбулася неподалік від польсько-українського кордону. За даними федерального уряду, ця зброя є найсучаснішою системою ППО Німеччини. Також ЗСУ отримали ще 4 HIMARS та очікують на американські Nasam

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити