Україна отримає найбільший пакет військової допомоги у 2,98 мільярда доларів - Байден

Головна > Спорт > Україна отримає найбільший пакет військо...
Author

Назар Лазебний

24.08.2022, 15:35
Shares

3

Views

1 001

Україна отримає найбільший пакет військової допомоги у 2,98 мільярда доларів - Байден

polskieradio.pl

Президент США Джо Байден у 31-шу річницю Дня Незалежності України, 24 серпня, оголосив про новий, найбільший пакет військової допомоги для України на суму в 2,98 мільярда американських доларів.

Про це йдеться в заяві на сайті Білого Дому, інформує Інфокурс.

"Від імені всіх американців я вітаю народ України з Днем Незалежності. За останні півроку українці надихнули світ своєю надзвичайною мужністю та відданістю свободі. Вони рішуче та сильні протистояли повномасштабному вторгненню Росії в Україну. І сьогоднішній день – це не лише свято минулого, але й гучне підтвердження того, що Україна з гордістю залишається – і залишатиметься – суверенною та незалежною державою", - йдеться у заяві.

Зазначається, що Сполучені Штати Америки залишаються відданими підтримці народу України, який продовжує боротьбу за захист свого суверенітету,та у рамках цього зобов’язання надають найбільший на сьогоднішній день транш допомоги у сфері безпеки: близько на 2,98 мільярда доларів США зброї та обладнання, які будуть надані через Ініціативу сприяння безпеці Україні.

Це дозволить Україні отримати системи протиповітряної оборони, артилерійські системи та боєприпаси, безпілотні авіаційні комплекси та радари, щоб забезпечити продовження оборони в довгостроковій перспективі.

Нагадаємо: У попередній пакет військової підтримки США на суму до $1 млрд увійшли додаткові боєприпаси для ракетно-артилерійських систем М142 HIMARS. Наразі Україна отримала 16 пускових установок.

19 серпня стало відомо, що адміністрація президента США Джо Байдена готує додаткову військову допомогу Україні майже на $800 млн, вона міститиме 40 бронетранспортерів, оснащених катками, які допомагають детонувати міни, а також легші гаубиці, які простіше переміщати, ніж потужніші установки, які США вже відправляли.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Міжнародне

Європарламентарі просять призупинити статус кандидата в ЄС для Грузії 

Також депутати заявили, що варто переглянути фінансування Європейським союзом державного бюджету та урядових програм Грузії.

07.05.2024 - 13:52

Arrow
Theme

Міжнародне

Польща продовжить абонплату терміналів Starlink для України - Федоров

Польща надала понад 20 тисяч терміналів Starlink, які стали частиною критичною інфраструктури, вони забезпечують українців звʼязком та інтернетом.

06.05.2024 - 18:33

Arrow

Вас це може зацікавити