Україна отримає близько €1,5 мільярда допомоги для відновлення інфраструктури - Шмигаль

Головна > Спорт > Україна отримає близько €1,5 мільярда до...
Author

Олександр Талов

14.12.2022, 18:25
Shares

3

Views

1 086

Україна отримає близько €1,5 мільярда допомоги для відновлення інфраструктури - Шмигаль

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль

kmu.gov.ua

За підсумками візиту урядової команди України до Франції, країна отримає близько 1,5 млрд євро допомоги для відбудови інфраструктури.

Як інформує Інфокурс, про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"За підсумками конференції "Солідарні з українським народом" було залучено 1 млрд євро. Частина з них — це обладнання, яке буде передано найближчим часом для відновлення енергоінфраструктури України", - написав він у Теленрам.

Він додав, що також є низка угод на більш ніж 530 млн євро на розвиток цифрової сфери та швидку відбудову інфраструктури.

За словами Шмигаля, посадовці узгодили спільне бачення страхування воєнних ризиків для бізнесу. А також питання постачання Францією систем протиракетної оборони.

Як повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час прес-конференції з Міністром економіки, фінансів та промислового і цифрового суверенітету Французької Республіки Брюно Ле Мером, було підписано наступні угоди:

  • Договір гарантії між Урядом України та Європейським банком реконструкції та розвитку про залучення 300 млн євро кредиту для «Укренерго» на екстрене відновлення мереж електропередачі. Кошти також супроводжуються грантом 70 млн євро від Нідерландів на закупівлю високовольтного обладнання.

Крім того, двосторонню угоду з ЄБРР уклала Франція. Домовленість передбачає ще 100 млн євро допомоги для України.

  • Угода з Урядом Франції щодо постачання рейок для «Укрзалізниці» виробництва французької компанії Saarstahl на суму до 37,6 млн євро.
  • Довгострокова Дорожня карта між Урядом України та Урядом Франції щодо започаткування програми підтримки цифрової галузі України.
  • Меморандум між "Укравтодором" та Matiere про постачання мостів на суму близько 25 млн євро.
"Це дуже гарний початок. Я впевнений, що цей перелік буде доповнюватись найближчим часом. Ми дуже цінуємо реальні дії та конкретну допомогу, яку Франція продовжує нам надавати", — підкреслив очільник Уряду України.

За словами прем'є-міністра, ключовим питанням була ядерна безпека. З головою МАГАТЕ Рафаелем Гроссі та президентом Еммануелем Макроном Україна поступово рухається в цьому напрямку.

Шмигаль висловив подяку президенту Франції за організацію конференції та потужну підтримку України в боротьбі за свободу та демократію.

Нагадаємо: У вівторок у Парижі пройшла міжнародна конференція “Солідарність з українським народом”, організована спільно Францією та Україною. Мета заходу – об’єднати партнерів, донорів, багатосторонні інституції та неурядові організації, щоб надати підтримку українському народу.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити