Україна отримала відмову Грузії у повернені наданих країні у 2008 році комплексів Бук

Головна > Економіка > Україна отримала відмову Грузії у поверн...
Author

Назар Лазебний

09.01.2023, 12:31
Shares

1

Views

265

Україна звернулася до Грузії з проханням передати комплекси “Бук”, які наша держава надала Грузії під час війни у 2008 році. Однак уряд Грузії відмовився надавати Україні військову допомогу.

Про це пише Європейська правда з посиланням на тимчасово повіреного у справах України в Грузії Андрія Касьянова, інформує Інфокурс.

"Українська сторона послідовна у своїх запитах до всіх міжнародних партнерів, у тому числі Грузії, щодо надання озброєння, військової техніки та боєприпасів, а також відверто заявляла про життєву необхідність в озброєнні на самому початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну" – розповів він.

За словами Касьянова, Київ просив передати комплекси "Бук", які були передані Україною Грузії під час війни 2008 року, а також передані Грузії Сполученими Штатами протитанкові комплекси Javelin. США зі свого боку були згодні на це і навіть пропонували замінити Javelin на новіші комплекси.

"Уряд Грузії категорично відмовився надавати військову допомогу”, – наголосив Касьянов.

Він додав, що Україна виступає проти використання цього питання у внутрішньополітичних суперечках та відкидає будь-які звинувачення у спробах втягнути Грузію у війну з Росією.

Прем’єр Грузії Іраклій Гарібашвілі вважає достатнім те, що офіційний Тбілісі робить для підтримки України. Він також сказав, що йому "неприємні заяви, які лунають від представників української влади".

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Нідерланди роблять все можливе для прискорення постачання Україні ППО та боєприпасів - Рютте

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте наголосив, що агресія Росії в Україні та проти неї не припиняється, Україна гостро потребує допомоги.

09.05.2024 - 18:07

Arrow
Theme

Війна

Зранку війська РФ атакували Нікополь - двоє загиблих та двоє поранених

Зайнялася приватна оселя, ще дві – понівечені. Зачепило й 5 багатоквартирних будинків.

09.05.2024 - 10:30

Arrow

Вас це може зацікавити