Україна отримала від Японії 950 млн доларів на реалізацію проєктів Світового банку

Головна > Економіка > Україна отримала від Японії 950 млн дола...
Author

Олександр Талов

21.12.2023, 11:36
Shares

2

Views

271

Світовий банк розробляє схему страхування воєнних ризиків в Україні
psm7.com

Україні надійшло близько 950 млн доларів від Японії в рамках проектів Світового банку.

Як повідомляє Міністерство фінансів, кошти спрямують на відшкодування видатків держбюджету на невідкладні та пріоритетні потреби, зокрема у сфері відновлення та соціальної допомоги., інформує Інфокурс.

інансування складається з гранту Японії на $52,4 млн в рамках проєкту "Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей" (Hope) та позики від уряду Японії обсягом $900 млн через проєкт "Інвестиції у соціальний захист задля підвищення охоплення, стійкості та ефективності" (Inspire)", - йдеться у повідомленні Мінфіна.

За словами міністра фінансів Сергій Марченко, реалізація Hope та Inspire допомагає впроваджувати належні державні послуги та соціальну підтримку та ліквідовувати наслідки повномасштабного вторгнення Росії.

Група Світового банку планує мобілізувати понад 8 млрд доларів для нових програм в Україні.Загалом групі спільно з партнерами вдалося мобілізувати для допомоги Україні 34 млрд доларів, з них понад 22 млрд доларів уже надійшли до бюджету.

Проект Inspire фінансується за рахунок позики Світового банку у розмірі $1,2 млрд із Цільового фонду з надання необхідної кредитної підтримки Україні (Advance Ukraine) за підтримки уряду Японії. Він націлений на забезпечення соцзахисту вразливих верств населення під час та після війни, покращення доступу до соціальної допомоги та послуг, а також посилення адаптивності системи соціальної підтримки.

Проєкт Hope передбачає відбудовуінфраструктури на постраждалих від бойових дій територіях, у деокупованих регіонах України. Кошти також надаватимуться власникам осель на ремонт у багатоквартирних та приватних будинках, які зазнали помірних пошкоджень і не потребують капітального ремонту. Проєкт підтримуватиме реформи політики на національному рівні для покращення результатів відбудови та узгодженості з цілями української євроінтеграції.

Нагадаємо: Як повідомивпрем’єр-міністр Денис Шмигаль, Світовий банк оголосив про виділення 1,34 млрд доларів додаткової фінансової допомоги для забезпечення надання критично важливих державних послуг в Україні. Основну частину цього пакету фінансування($1,086 млрд) становлять кошти Уряду Японії, решту – гранти від США ($50 млн ), Швейцарії ($20 млн) та Фонду підтримки, відновлення та реформування України (URTF – $190 млн). Проєкт PEACE є частиною міжнародного пакету підтримки України для задоволення її фінансових потреб.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити