Україна отримала перший транш від Євросоюзу на 3 млрд євро

Головна > Міжнародне > Україна отримала перший транш від Євросо...
Author

Олександр Талов

17.01.2023, 14:16
Shares

3

Views

330

Україна отримала перший транш від Євросоюзу на 3 млрд євро

slovoidilo.ua

Європейський Союз оголосив про виділення Україні першого траншу в розмірі 3 млрд євро у межах програми макрофінансової допомоги на 18 млрд євро.

Про це оголосила міністр фінансів Швеції Елізабет Свантессон перед засіданням Ради з економічних і фінансових питань, інформує Інфоурс.

"Сьогодні виплачуються 3 млрд євро Україні, чим я дуже пишаюся – це свідчить про те, на що ми здатні, коли об'єднані", – сказала вона.

З 1 січня Швеція розпочала головування в Раді Євросоюзу. Прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон заявив, що серед пріоритетів головування держави у Раді ЄС буде підтримка України у боротьбі з агресією російської федерації.

Нагадаємо: Рада Європейського Союзу 10 грудня підтримала пропозицію Єврокомісії щодо виділення Україні у 2023 році додаткової фінансової підтримки. Нова програма макрофінансової допомоги для України становитиме 18 млрд євро та матиме 10-річний пільговий період.

Очікується, що пільгові позикові кошти будуть надходити до державного бюджету упродовж 2023 року рівномірними частинами з урахуванням виконання Україною узгоджених сторонами умов.

Україна та ЄС у понеділок підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо надання 18 млрд євро макрофінансової допомоги. За словами Шмигаля, уряд очікує цього тижня на перший транш у розмірі 3 євро млрд.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

На фронті упродовж доби відбулося 146 бойових зіткнень, тривають бої за м.Вовчанськ

Російські війська завдали 6 ракетних та 57 авіаційних ударів, здійснив 41 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та насе...

13.05.2024 - 08:54

Arrow
Theme

Політика

П'ять країн ЄС домовилися посилити контроль за дотриманням санкцій проти Росії

Угода посилить та уніфікує контроль ЄС за дотриманням візових вимог щодо Росії.

10.05.2024 - 10:52

Arrow

Вас це може зацікавити