Україна отримала новий транш ґрантової допомоги на 1,7 млрд доларів

Головна > Війна > Україна отримала новий транш ґрантової д...
Author

Олександр Талов

12.07.2022, 12:51
Shares

0

Views

1 162

Україна отримала новий транш ґрантової допомоги на 1,7 млрд доларів

nhipsongdoanhnghiep.laodongcongdoan.vn

Україна отримала 1,7 млрд доларів ґрантової допомоги від Цільового фонду Світового банку та USAID. Кошти спрямовано на фінансування держбюджету.

Про це повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль, інформує Інфокурс.

"1,7 млрд доларів ґрантової допомоги надійшли до українського бюджету від Цільового фонду Світового банку та USAID. Це вже другий грант США за останні два тижні, загалом сума допомоги становить 3 млрд доларів", – написав Шмигаль.

Премʼєр-міністр подякував США та президенту Джо Байдену за підтримку України.

Нагадаємо: 29 червня Україна отримала перший такий грант в сумі 1,3 млрд доларів. Загалом ця програма передбачає виділення Україні 7,5 млрд доларів. Усі кошти спрямовуються на фінансування держбюджету.

Цільовий фонд створено Міжнародним банком реконструкції та розвитку і Міжнародною асоціацією розвитку, внески до якого уже надійшли від Данії, Ісландії, Латвії, Литви, Великої Британії, Норвегії, Австрії та США.

На весняних зборах МВФ та Світового банку Мінфін запропонував міжнародним партнерам декілька варіантів фінансової підтримки України, зокрема адміністративний спецрахунок МВФ для зарахування коштів від країн-донорів та через трастовий фонд Світового банку. За словами міністра фінансів Сергія Марченка, Україні важливо отримувати допомогу у формі ґрантів, оскільки це дасть можливість їй утримувати боргову безпеку на належному рівні.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити