Україна оголосила дзеркалні заходи щодо суден на шляху до російських портів та портів на окупованих територіях Країни

Головна > Війна > Україна оголосила дзеркалні заходи щодо ...
Author

Назар Лазебний

20.07.2023, 16:20
Shares

0

Views

1 006

Що, як і для кого будує Міністерство оборони | Міністерство оборони України
mil.gov.ua

Міністерство оборони України попередило про те, що з 00:00 пятниці, 21 липня, всі судна, що прямують до морських портів РФ та українських морських портів на тимчасово окупованій території, можуть розглядатися, як такі, що перевозять вантажі військового призначення з усіма відповідними ризиками.

Про це йдеться сказано у заяві Міноборони, інформує Інфокурс.

Судноплавство у районах північно-східної частини Чорного моря та Керч-Єнікальської протоки України заборонене як небезпечне з 5:00 20 липня. Відповідну навігаційну інформацію для мореплавців уже оприлюдненоВідкрито

"Відкрито погрожуючи цивільним суднам, які перевозять продукти харчування з українських портів, здійснюючи ракетні обстріли та атаки дронами на цивільну інфраструктуру у мирних містах, навмисно створюючи військову загрозу на торговельних маршрутах, кремль перетворив Чорне море на зону небезпеки, в першу чергу, для російських суден та суден, що прямують в акваторії Чорного моря у напрямку морських портів рф та українських морських портів, що знаходяться на тимчасово окупованій росією території України. Відповідальність за усі ризики повністю лягає на російське керівництво ", - зазначили у Міноборони.

У Міноборони зазначили, що доля крейсера "Москва" доводить, що сили оборони України мають необхідні засоби для відсічі російської агресії на морі.

Нагадаємо: 17 липня Росія направила Туреччині, Україні та ООН своїзаперечення щодо продовження "зернової угоди". У Кремлі заявили, що повернуться до неї після виконання умов РФ. Пізніше російське МЗС опублікувало заяву, в якій ідеться про відкликання гарантій безпеки судноплавства в межах Чорноморської зернової ініціативи.

Того ж дня президент Володимир Зеленський запропонувавпродовжити роботу "зернового коридору"після того, як Росія вирішила вийти з угоди, без РФ.

19 липня Зеленський повідомив, що Ураїна вивчає можливість безпечного функціонування "зернового коридору", включно з можливимсупроводом конвоями. За його словами, деякі компанії – орендатори кораблів або агротрейдери заявляють про готовність іти цим коридором.

Міністерство оборони країни-агресоразаявило, що через вихід Росії із «зернової угоди» з 20 липня всі судна, що прямують в акваторії Чорного моря в українські порти, розглядатимуться як потенційні перевізники вантажів військового призначення.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити