Україна на межі виходу із зеленої зони, найвищий рівень захворюваності в Чернівецькій області

Головна > Економіка > Україна на межі виходу із зеленої зони, ...
Author

Ольга Фединчік

02.09.2021, 13:07
Shares

0

Views

978

Україна на межі виходу із зеленої зони, найвищий рівень захворюваності в Чернівецькій області

misto.vn.ua

Коефіцієнт виявлення нових випадків COVID-19 в Україні перевищив гранично допустимі для "зеленої" зони 4%. Незабаром країна може покинути "зелений" рівень епіднебезпеки.

Про це йдеться у прогнозі Київської школи економіки (KSE), пише Інтерфакс-Україна.

"В Україні захворюваність прискорює зростання. Кількість випадків захворюваності на COVID-19 за тиждень знову зросла на чверть. І зараз вже два дні поспіль не виконувалася умова "зеленого" рівня епіднебезпеки - коефіцієнт виявлення випадків інфікування перевищив граничні 4%. У разі невиконання такої умови протягом ще одного дня, національна комісія ТЕБ та НС може ухвалити рішення про вихід України із "зеленої" зони", - вважають експерти.

Уточнюється, що в такому разі регіони будуть розподілені за рівнем епіднебезпеки, відповідно до яких буде посилено обмеження.

На думку експертів, ситуація наразі залишається контрольованою, однак навантаження на медичну систему продовжує зростати: кожне п'яте ковідне ліжко зайняте пацієнтами, на 14% зайняті ліжка з киснем.

У KSE наголосили, що регіоном-антилідером за рівнем захворюваності залишається Чернівецька область.

Решта регіонів перебувають у зоні підвищеного ризику спалаху. У 11 областях (Київська, Донецька, Житомирська, Івано-Франківська, Сумська, Тернопільська, Луганська, Харківська, Хмельницька, Чернівецька і Чернігівська області) коефіцієнт виявлення випадків перевищує рекомендовані ВООЗ 5%. Попереднього тижня таких регіонів було шість.

При цьому Україна відновила досвяткові темпи вакцинації - на цьому тижні вдалося встановити новий рекорд середньодобового кількості щеплень в 134 тис. Доз, а зростання темпів вакцинації за тиждень склав + 57%.

Нагадаємо: У Національній академії наук України прогнозують зростання нових випадків коронавірусної хвороби за добу на початку вересня.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити