Україна має вирішити питання про ексгумацію жертв Волинської трагедії - Яблонський

Головна > Міжнародне > Україна має вирішити питання про ексгума...
Author

Олександр Талов

07.11.2023, 17:15
Shares

3

Views

362

Волинська трагедія. Трактування і спекуляції - Korrespondent.net
Офіс президента

Україна має вирішити питання щодо ексгумації жертв Волинської трагедії. Без розв’язання цього питання Україна не може мріяти про вступ до ЄС.

Як пише Укрінформ, про це заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський, інформує Інфокурс

Відповідаючи на запитання щодо ексгумації польських жертв Волинської трагедії з виявленого нещодавно поховання на місці села Пужники на Тернопільщині, Яблонський зазначив, що польська сторона працюватиме над тим, щоб це відбулося якомога швидше.

"Я завжди про це говорю і скажу ще раз: на нашу думку, без розв’язання цього питання - і багато українців це вже усвідомлюють - Україна не може мріяти про вступ до ЄС", - заявив Яблонський.

Відповідаючи на запитання, чи це є умовою підтримки Польщі щодо членства України в ЄС, польський дипломат зазначив, що "йдеться не про умови, а про реальність".

кщо ми хочемо бути в одній спільноті з країною, з якою маємо серйозну суперечку, то її треба розв’язати, в іншому випадку складно буде співпрацювати", - наголосив Яблонський.

Нагадаємо: Українські та польські археологи і дослідники виявили у неіснуючому нині селі Пужники, Чортківський район Тернопільської області, місце масового поховання поляків, які загинули в 1940-х роках, і звернулися до українських органів влади про проведення ексгумаційних робіт в цьому місці.

ТемаВолинської трагедіїє однією з найбільш суперечливих в українсько-польських відносинах. Погляди Києва і Варшави на причини, відповідальність і кількість жертв з обох сторін дещо відрізняються.

Тему Волинської трагедії в минулі роки й зараз активно використовує російська пропаганда, аби посварити Україну і Польщу.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити