Україна і НАТО підписали оновлений меморандум про роботу над технологічними проєктами у сфері інформаційних технологій та комунікаційних послуг

Головна > Міжнародне > Україна і НАТО підписали оновлений мемор...
Author

Ольга Фединчік

17.01.2022, 16:53
Shares

3

Views

846

Україна і НАТО підписали оновлений меморандум про роботу над технологічними проєктами у сфері інформаційних технологій та комунікаційних послуг

Голова Місії України в НАТО Наталія Галібаренко та менеджер агенції NCI Людвіг Декампс під час підписання Меморандуму про свівпрацю

nato.int

Україна підписала з Агенцією НАТО із зв'язку та інформації оновлений Меморандум про продовження спільної роботи над технологічними проєктами.

Про це йдеться у заяві на сайті НАТО, повідомляє Інфокурс.

"Відповідно до цієї оновленої угоди ми поглиблюватимемо нашу співпрацю з Україною, щоб підтримати їх у модернізації їхніх інформаційних технологій та комунікаційних послуг, а також визначити галузі, в яких може знадобитися навчання їхнього персоналу. Наші експерти готові продовжити це важливе партнерство", - сказав генеральний менеджер агенції NCI Людвіг Декампс.

Як зазначається у заяві, відносини між НАТО та Україною сягають початку 1990-х років. Співпраця з часом поглиблюється і є взаємовигідною, оскільки Україна бере активну участь в операціях та місіях під керівництвом НАТО.

З того часу, як Наглядова рада Агенції затвердила першу угоду в 2015 році, Агенція послідовно підтримувала Україну в технологічних питаннях, насамперед через Трастовий фонд НАТО-Україна для командування, управління, зв'язку та комп'ютерів (C4).

"Підписаний сьогодні Меморандум продовжує наше співробітництво, започатковане у 2015 році. За підтримки НАТО ми плануємо й надалі впроваджувати сучасні інформаційні технології та сервіси в систему управління Збройними Силами України", – сказала голова Місії України в НАТО Наталія Галібаренко.

У рамках цієї угоди була розроблена регіональна програма безпеки повітряного простору Україна-НАТО (RASP) для забезпечення раннього сповіщення та координації загроз повітряному простору. Система включає інтегровану систему IP-телефонії та пропонує операторам інструменти, які допомагають їм взаємодіяти один з одним, такі як чат, географічні покажчики та виділення траси літака. Пристрої підключаються через виділену мережу окремо від Інтернету.

Як зазначається у повідомленні, робота з Україною також включає Ініціативу з обміну знаннями, в рамках якої профільні експерти Агенції діляться своїми знаннями щодо практики НАТО у розвитку потенціалу в галузі командування, управління, зв'язку та комп'ютерів (C4).

Ініціатива з обміну знаннями включає навчання, семінари та предметну експертизу для підтримки України в модернізації її оборонного потенціалу.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Скинутою авіаційною бомбою росіяни зруйнували цілу вулицю у селі на Харківщині

Унаслідок обстрілу пошкоджені 16 будинків. З-під завалів правоохоронці дістали тіло 88-річної жінки, постраждав 34-річний чоловік.

06.05.2024 - 10:07

Arrow
Theme

Енергетика

Минулої доби через стрибок споживання електроенергії Україна залучала аварійну допомогу з трьох країн 

Потреби споживачів покривалися власною генерацією, комерційним імпортом, у вечірні пікові години залучалась аварійна допомога з Румунії, Польщі та Сло...

03.05.2024 - 11:11

Arrow

Вас це може зацікавити