Україна гарантує партнерам, що не буде застосовувати далекобійні ракети по території Росії – Резніков

Головна > Міжнародне > Україна гарантує партнерам, що не буде з...
Author

Назар Лазебний

02.02.2023, 19:30
Shares

1

Views

1 108

Україна гарантує партнерам, що не буде застосовувати далекобійні ракети по території Росії – Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков

GETTY IMAGES

Україні потрібні далекобійні ракети, які не дадуть ворогу забезпечувати оборону і змусять його програти і вона готова координувати цілі з партнерами.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков на спільному засіданні уряду України та Європейської Комісії, пише Укрінформ, інформує Інфокурс.

"Успіх України на полі бою – це ваш успіх також. Ми очікуємо, що цей рік принесе нові можливості… Щоб перемогти, нам треба захопити стратегічну ініціативу", - заявив міністр.

Резніков закликав партнерів допомогти зі встановленням протиракетної оборони якомога швидше. У цьому контексті Резніков наголосив на бажанні отримати Patriot і SAMP/T за першої нагоди разом із постачанням нових IRIS-T та NASAMS.

"Якби у нас була можливість завдати удару на відстані 300 км, російська армія не змогла б забезпечувати оборону і була змушена програти. Україна готова надавати будь-які гарантії, що ваша зброя не буде залучена до атак на російську територію. Ми маємо достатньо цілей на тимчасово окупованій території України і готові координувати цілі з нашими партнерами", - підкреслив Резніков.

Міністр також наголосив на потребі України в танках і бронетехніці та подякував партнерам за рішення щодо їх постачання на останній зустрічі в Рамштайні. За його словами, це дозволить створити броньований кулак для прориву російської оборони.

Підсумовуючи Резніков зауважив, що є необхідність і в збільшенні кількості артилерії та снарядів і зброї, здатної перевершити і знищити засоби радіоелектронної боротьби і ППО росії, які вона має попри санкції.

Нагадаємо: Як повідомляли ЗМІ, США готують новий пакет військової допомоги Україні на 2,2 млрд доларів.ьких урядовців, до пакету увійдуть, зокрема, ракети більшої дальності Ground Launched Small Diameter Bomb (GLSDB) компаній Boeing та Saab Group. Їх дальність становить 150 км. Ракети цього виду можна використовувати для запуску з установок HIMARS.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень.

Також продовжує тиснути на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

10.05.2024 - 09:04

Arrow
Theme

Міжнародне

Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини, де обговорить з Орбаном війну в Україні та інфраструктурні проєкти - Reuters 

Очікується, що Угорщина та Китай, які відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин, підпишуть від 16 до 18 нових угод про співпрацю.

09.05.2024 - 10:47

Arrow

Вас це може зацікавити