Україна бере участь у багатонаціональних навчаннях Joint Warrior-23-ІІ

Головна > Міжнародне > Україна бере участь у багатонаціональних...
Author

Назар Лазебний

23.10.2023, 13:01
Shares

4

Views

803

ВМС ЗСУ

Українські військові моряки беруть участь у багатонаціональних навчаннях Joint Warrior-23-ІІ, які проводяться в межах територіальних вод Великої Британії.

Як повідомляє служба зв'язків з громадськістю Командування ВМС ЗС України, від ВМС ЗС України до практичних дій у морі залучаються протимінні кораблі "Черкаси" та "Чернігів". інформує Інфокурс.

Як зазначається, участь у багатонаціональному навчанні Joint Warrior-23-ІІ протимінних кораблів "Черкаси" і "Чернігів" та штабу тактичної групи протимінних дій ВМС ЗС України відбувається в рамках комплексної підготовки зазначених підрозділів, під керівництвом менторів Королівських ВМС Великої Британії.

До складу учасників увійшли Королівські ВМС та Королівські повітряні сили разом з сухопутними військами Великої Британії. Також, окрім України, у навчаннях беруть участь кораблі та судна від Нідерландів, Бельгії, Польщі, ФРН та Данії.

Фото: ВМС ЗСУ

"Основна мета підготовки полягає у досягнені особовим складом екіпажів та штаба тактичної групи протимінних дій відповідного рівня готовності до виконання завдань за призначенням, а також взаємосумісності з протимінними підрозділами країн-партнерів. ", - розповіли у ВМС.

Окрім того, відпрацьовуються питання планування та проведення протимінних дій за стандартами НАТО. Метою є набуття досвіду дій у міжнародному середовищі під час проведення об’єднаних багатонаціональних операцій.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити