Угорщина вводе новий податок для великого бізнесу, який використають для зміцнення армії

Головна > Міжнародне > Угорщина вводе новий податок для великог...
Author

Олександр Талов

26.05.2022, 10:59
Shares

1

Views

1 049

Угорщина вводе новий податок для великого бізнесу, який використають для зміцнення армії

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Бенко Вів'єн Шер/Прес-служба прем'єр-міністра

Угорщина зобов’яже великі компанії віддавати “значну частину свого додаткового прибутку” до державного бюджету, запровадивши новий податок.

Про це заявив , повідомляє Telex.hu, інформує Інфокурс.

За словами Орбана, банки та компанії, які отримують “додатковий прибуток” у нинішній складній ситуації на тлі війни в Україні та в умовах зростання цін, повинні будуть фінансувати зміцнення угорської армії та компенсацію домогосподарствам за підвищення цін на енергоносії.

Додатковий податок буде застосовуватися цього та 2023 року.

"Війна (в Україні - ІК) затягується, санкційна політика в Брюсселі не покращується, і все це разом призведе до різкого зростання цін.Скорочення накладних витрат захищає сім'ї, але ціни на енергоносії продовжують зростати, що робить "захист домогосподарств все більш складним і дорогим. Крім того, ми маємо негайно посилити армію", - сказав прем'єр-міністр після засідання уряду в середу, 25 травня.
“Ми очікуємо, що ті, хто отримує додатковий прибуток у цій ситуації, зроблять свій внесок у витрати”, – додав він.

Орбан не уточнив суму цільових надходжень, зазначивши, що всі деталі будуть оголошені в четвер.

“Ми зобов'яжемо банки, страховиків, великі роздрібні мережі, енергетику та комерційні компанії, телекомунікаційні компанії та авіакомпанії виплачувати значну частину свого додаткового прибутку в два державні фонди”, – сказав Орбан.

Як зазначає видання, це не вперше, коли Орбан накладає додаткові податки на банки та інші сектори, щоб закрити діри в державному бюджеті. Так в 2010 році після фінансової кризи він оподатковував банки, комерційні та енергетичні компанії, що допомогло зменшити дефіцит, але підірвало довіру інвесторів.

Нагадаємо: Орбан оголосив про введення в Угорщині з 25 травня надзвичайного стану через війну в Україні. "Це дозволить уряду негайно відреагувати та захистити Угорщину та угорські родини всіма можливими засобами", - заявив він.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські війська зранку гатили по акваторії Очаківської громади на Миколаївщині

Вчора пообіді ворог атакував Миколаївський район ракетою типу Х-59, пошкоджень зазнав обʼєкт промислової інфраструктури.

03.05.2024 - 08:57

Arrow
Theme

Політика

До участі в Глобальному Саміті миру запрошено країни з усіх континентів - Зеленський

"Кожна миролюбна країна зацікавлена взяти участь у саміті, адже він має важливе значення не лише для України", - впевнений президент України.

02.05.2024 - 12:23

Arrow

Вас це може зацікавити