UBTA підписала меморандум з Українською водневою радою

Головна > Війна > UBTA підписала меморандум з Українською ...
Author

Ольга Фединчік

31.08.2021, 11:35
Shares

0

Views

721

UBTA підписала меморандум з Українською водневою радою

Меморандум підписали голова правління UBTA Дмитро Лось і голова та президент Енергетичної асоціації "Українська воднева рада" Олександр Рєпкін

Пресцентр "Української водневої ради"

"Українська воднева рада" підписала меморандум про взаєморозуміння з Енергетичною асоціацією Українська асоціація бізнесу і торгівлі (UBTA)

Повідомлення про це оприлюднено пресслужбою "Української водневої ради"

Зазначається, що меморандум підписали голова правління UBTA Дмитро Лось і голова та президент Енергетичної асоціації "Українська воднева рада" Олександр Рєпкін.

"Одна з головних тем нашої співпраці з Українською водневою радою - участь в розробці національної водневої стратегії України, а також всебічна допомога в просуванні потенціалу держави у сфері відновлюваної та водневої енергетики. Подібні ініціативи найближчим часом продемонструють не лише українській, а й світовій спільноті міць країни та її можливості", - сказав голова правління Української асоціації бізнесу та торгівлі Дмитро Лось.

Зазначається, що відновлювана енергія, зокрема виробництво і використання водню як енергоносія, є одним із пріоритетних напрямків розвитку світової енергетики. В Україні є всі передумови для бурхливого розвитку цієї сфери. Важлива складова ефективного розвитку водневої енергетики - спільні зусилля різних сторін.

У меморандумі підкреслюються такі важливі теми для спільної роботи, як створення національної водневої стратегії України, залучення іноземних інвестицій у сферу водневої енергетики України та підтримка ініціатив розвитку водневої інфраструктури України. Зокрема, йдеться про спільну участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері енергетики, що неминуче підвищить конкурентоспроможність України на геополітичному рівні.

Сторони також обговорили потенціал української "зеленої енергетики" у контексті Європейського зеленого курсу.

Олександр Рєпкін зазначив, що за останнє десятиліття відбулась якісна зміна у сфері альтернативної енергетики і її потрібно адаптувати до законодавства та ініціатив ЄС.

Також він поділився думкою про те, що розвиток таких технологій вже скоро змінить звичне сприйняття світу.

"Воднева галузь знаходиться на етапі перехідного періоду у людській свідомості: як колись відкрили нафту і знайшли їй застосування, замінили свічки в будинках на електричні лампочки, або перейшли від коней до автомобілів – так і зараз відбувається перехід від споживання корисних копалин до відновлюваної енергетики. Водень – це вже логічне продовження теми "зеленої» енергії", - зазначив Рєпкін.

Нагадаємо: Енергетична асоціація "Українська воднева рада" - це одна з провідних організацій в Україні, що займається розвитком зеленої водневої енергетики як невід’ємної частини у виробництві та постачанні альтернативних джерел енергії, а також поширенням водневих технологій в різних галузях промисловості та бізнесу з метою підвищення їх енергоефективності.

Українська асоціація бізнесу і торгівлі (UBTA) - єдина асоціація експортоорієнтованого українського бізнесу, яку внесено до офіційного реєстру лобістів у Брюсселі. Спілка представляє інтереси своїх членів у провідних інституціях, установах та організаціях Європи, США, Канади, країн Африки, Латинської Америки та Близького Сходу, а також України та транслює консолідовану позицію різних секторів вітчизняної економіки в Україні, а також на європейському та інших ключових ринках. Асоціація також налагоджує роботу з владою в інтересах бізнесу та проводить аналітично-просвітницьку роботу.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Сили оборони знищили 28 "шахедів" у семи областях України 

Також минулої доби на Херсонському напрямку було знищено розвідувальний БпЛА "Supercam" та ударний "Ланцет", а на Одещині розвідувальний безпілотник "...

21.05.2024 - 08:58

Arrow
Theme

Енергетика

Дефіцит електроенергії зменшився через потепління, але досі суттєвий - можливі відключення ввечері

Графіки погодинних відключень можуть бути застосовані при перевищенні визначених обсягів лімітів споживання.

20.05.2024 - 13:12

Arrow

Вас це може зацікавити