У Запоріжжі затримано агента ФСБ, який встановлював веб-камери длявідслідковування переміщень ЗСУ

Головна > Закон > У Запоріжжі затримано агента ФСБ, який в...
Author

Назар Лазебний

30.10.2023, 11:17
Shares

0

Views

678

СБУ заявила про затримання агентів Росії, які корегували удари по Дніпру
radiosvoboda.org

Служба безпеки України затримала у Заапоріжжі ще одного агента ФСБ, який збирав розвіддані про маршрути руху та кількість техніки і військових Сил оборони, які відправлялися на передову.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ, інфомує Інфокурс.

"Одним із перших завдань цього зрадника був збір відомостей про місцеве обласне управління СБУ. Таким чином він потрапив у поле зору внутрішньої безпеки та контррозвідки української спецслужби, які почали документувати протиправну діяльність російського агента", - йдеться у повідомленні

Встановлено, що для відслідковування колон ЗСУ зрадник встановив уздовж основних автошляхів регіону власні приховані вебкамери. Втім, співробітники Служби безпеки своєчасно виявили і деактивували приховані відеопристрої. Таким чином СБУ запобігла передачі розвідданих агресору.

зоні особливої уваги рф були колони важкої бронетехніки та артилерії ЗСУ, які залучені до контрнаступальних операцій на південному фронті. Агент встановив вебкамери у локаціях, на які йому вказав "куратор" з ФСБ. Щоб замаскувати відеопристрої, він закріплював їх на опорах зовнішнього освітлення доріг" - зазначили у СБУ.

Після встановлення вебкамер вони мали здійснювати безперервну онлайн-трансляцію автомобільного трафіку з наданням віддаленого доступу кадровим співробітникам ФСБ.

У СБУ повідмили, що за виконання ворожого завдання російська спецслужба переправила на банківську картку свого агента грошову винагороду у розмірі 30 тисяч гривень.

Злочинні дії зловмисника були поетапно задокументовані, а ворожий агент був затриманий під час технічної перевірки однієї з ворожих вебкамер.

За інформацією слідчих, поплічником російського агресора виявився місцевий житель, який дистанційно вийшов на адміністратора прокремлівського Телеграм-каналу і запропонував йому свою допомогу у війні проти України. Далі адміністратор російського інтернет-ресурсу вивів чоловіка на зв’язок через месенджер з представником ФСБ.

Таким чином зрадник отримав від агресора не тільки завдання розвідувально-підривної діяльності, але й покрокові інструкції щодо їх виконання.

Під час обшуку в помешканні затриманого виявлено нову вебкамеру, яку він планував додатково встановити, щоб відслідковувати переміщення Сил оборони. Також вилучено мобільний телефон, який фігурант використовував для спілкування з ФСБ.

Фото: Служба безпеки України

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (замах на державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану).

Наразі він перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо: Як інформував ІК, затримано ворожого інформатора, який збирав розвіддані про дислокацію та переміщення Сил оборони поблизу передової на Донеччині. Зловмисник був на прямому зв’язку з кадровим співробітником головного управління генерального штабу ЗС РФ.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити