У Європарламенті закликали припинити головування Угорщини в Раді ЄС

Головна > Політика > У Європарламенті закликали припинити гол...
Author

Назар Лазебний

11.07.2024, 17:15
Shares

4

Views

363

Виктор Орбан: Россия не может проиграть в украинском конфликте | Россия –  Запад | Baltnews – новостной портал о Прибалтике на русском языке, сводки  событий, мнения, комментарии.
Прем’єрУгорщини Віктор Орбан, Sputnik /Олексій Майшев

Глава ліберальної групи "Оновлена Європа" Валері Хаєр закликала Європейську раду вивчити усі способи, які дозволять позбавити Угорщину головування в Раді ЄС.

Про це повідомляє The Guardian.

Вона зазначила, що угорський прем’єр Віктор Орбан "діє всупереч" інтересам блоку.

"Прем’єр-міністр Угорщини підриває позиції, прийняті Європейським Союзом, і діє всупереч нашим інтересам, і це має припинитися. Настав час приборкати шахрайське президентство Віктора Орбана в Раді", - заявила Хаєр.

Зазначається, що Угорщина почала головувати в Раді Європейського Союзу 1 липня й має робити це протягом 6 місяців, однак очільник уряду держави Орбан "розпалив суперечки своєю поїздкою до Володимира Путіна в Москву".

"Його удавана миротворча місія є загрозою безпеці, його ізольоване спілкування є лише димовою завісою для його власних інтересів і провалюється з тріском. Нещодавні напади Росії, в тому числі на дитячу лікарню в Києві через 48 годин після передбачуваної миротворчої місії, просто огидні", - підкреслила очільниця групи "Оновлена Європа".

Нагадаємо: Від 1 липня Угорщинаперебралана себе організацію роботи Ради ЄС на наступні пів року. Гаслом угорського головування ставвидозмінений, але відомий вислів: "Зробимо Європу великою знову" (Make Europe Great Again).

2 липня, вперше з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Орбан прибув до Києва.

Пізніше він анонсував, що після візиту до Києва хоче відвідати з візитом Москву.

Глава Євроради Шарль Мішель заявив, що під час поїздки в Росію, прем'єр Угорщини Віктор Орбан не має мандата говорити з Путіним від імені ЄС.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Громадські об’єднання США закликали Держдеп використати виділені Україні мільярди доларів, які можуть “згоріти” у кінці вересня

До Держдепу звернулися, зокрема, такі організації, як Nova Ukraine, Leleka Foundation та 107 відділення Союзу українок Америки.

05.09.2024 - 10:36

Arrow

Вас це може зацікавити