У Європарламенті схвалили плани ЄС щодо надання Україні більшої кількості боєприпасів

Головна > Політика > У Європарламенті схвалили плани ЄС щодо ...
Author

Назар Лазебний

13.07.2023, 17:36
Shares

3

Views

1 034

ЄС планує виділити Україні 50 мільярдів євро - Bloomberg
volynonline.com

13 липня Європарламент ухвалив плани щодо збільшення виробництва боєприпасів та ракет в ЄС для подолання поточного дефіциту, щоб прискорити надання військової допомоги Україні.

Про це повідомляє пресслужба Європарламенту, інформує Інфокурс.

"Згідно з текстом, узгодженим з Радою ЄС минулого тижня, Акт на підтримку виробництва боєприпасів (ASAP) має на меті прискорити постачання боєприпасів і ракет в Україну та допомогти державам-членам поповнити свої арсенали.ASAP має на меті збільшити виробничі потужності ЄС для вирішення поточної нестачі оборонної продукції, зокрема, артилерійських боєприпасів, ракет та їхніх компонентів, впроваджуючи цільові заходи, які включають фінансування у розмірі 500 мільйонів євро", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що фінансування отримують більш різноманітні проекти, а малі та середні підприємства (МСП) матимуть право на вищий рівень фінансування.

Депутати Європарламенту також наполягали на тому, що країни ЄС надаватимуть Україні боєприпаси, які фінансуються відповідно до цього законодавства, без обмежень на експорт.

"Сьогоднішнє голосування знаменує собою ще один крок вперед у сфері безпеки й оборони Європи, а також у нашій непохитній підтримці України перед обличчям російської агресії. Ми ухвалили найбільш нагальний аспект закону: забезпечення надання Україні більшої кількості боєприпасів. Це є свідченням солідарності Європи та нашої колективної безпеки", - сказав керівник переговорної групи Європарламенту Крістіан Бушой.

Як зазначається, закон був прийнятий 505 голосами проти 56, при 21 утримався. Тепер він також має бути схвалений Радою ЄС, щоб стати законом.

Нагадаємо: 13 квітня Рада ЄСсхвалилавиділення 1 млрд євро на боєприпаси для України.

2 травня у ЄСпідготувалиплан виробництва 1 млн снарядів для України та власних запасів.

1 червня Європарламент підтримав законопроєкт про збільшення європейського виробництва боєприпасів і ракет, які підуть на підтримку армії України.

23 червня посли держав-членів Євросоюзу погодили збільшення виробництва боєприпасів до 1 мільйона на рік. Постійні представники держав-членів Європейського союзу узгодили проєкт регламенту "Акт на підтримку виробництва боєприпасів" (ASAP). Регламент ASAP сприятиме збільшенню виробничих потужностей снарядів ЄС та кращій підтримці збройних сил України та держав-членів ЄС з боку оборонної промисловості.

7 липня Рада Європейського Союзу та Парламент узгодили проєкт регламенту "Акту на підтримку виробництва боєприпасів" (ASAP).

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити