У Туреччині з'явиться представництво Мотор Січ

Головна > Економіка > У Туреччині з'явиться представництво Мот...
Author

Олександр Талов

13.01.2023, 14:20
Shares

3

Views

775

У Туреччині з'явиться представництво Мотор Січ

Посол України в Туреччині Василь Боднар

Reuters

В Анкарі з’явилося представництво "Мотор Січ".

Про це повідомив посол України в Туреччині Василь Боднар в інтервʼю "Укрінформ, інформує Інфакурс.

За його словами, приміщення для представництва обрали ще у першій половині року й зробили вони це з розрахунку на стратегічну співпрацю саме з Туреччиною.

"Цей офіс мав би запрацювати на зміцнення зв’язків та співпраці", – сказав він.

Посол додав, що турецький ринок і для "Мотор Січі", і для інших підприємств української оборонної галузі є привабливим.

"Сподіваюся, що нове керівництво компанії відстоюватиме проукраїнські позиції та матиме більше можливостей для реалізації проєктів на благо України та в інтересах її оборони",– зазначив Бондар.

Нагадаємо: 22 жовтня 2022 року президента підприємства Вʼячеслава Богуслаєва затримала контррозвідка СБУ. Його підозрюють у державній зраді. За даними слідства, він із поплічниками постачали росії авіадвигуни для бойових гелікоптерів — навіть після повномасштабного вторгнення.За даними слідства, керівництво заводу у Запоріжжі налагодило транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до рф. За повідомленням слідчих, посадовці діяли у змові з наближеними до кремля представниками російської корпорації "Ростех", яка є одним із головних виробників озброєнь для російської армії.

24 жовтня СБУ опублікувала аудіозаписи телефонних розмов Богуслаєва, що можуть підтверджувати його співпрацю з росією, а журналісти проєкту "Схеми" виявили в нього російський паспорт.

6 листопада пʼять великих промислових підприємств, зокрема, "Мотор Січ" примусово були переведені в державну власність під управління Міноборони. Згодом Міністерство оборони призначило нове керівництво ПАТ "Мотор Січ", очолив підприємство Олексій Нікіфоров.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Скинутою авіаційною бомбою росіяни зруйнували цілу вулицю у селі на Харківщині

Унаслідок обстрілу пошкоджені 16 будинків. З-під завалів правоохоронці дістали тіло 88-річної жінки, постраждав 34-річний чоловік.

06.05.2024 - 10:07

Arrow
Theme

Енергетика

Минулої доби через стрибок споживання електроенергії Україна залучала аварійну допомогу з трьох країн 

Потреби споживачів покривалися власною генерацією, комерційним імпортом, у вечірні пікові години залучалась аварійна допомога з Румунії, Польщі та Сло...

03.05.2024 - 11:11

Arrow

Вас це може зацікавити