У Туреччині відбулася церемонія закладки кіля другого корвету класу Ada для ВМС ЗСУ

Головна > Міжнародне > У Туреччині відбулася церемонія закладки...
Author

Олександр Талов

18.08.2023, 12:32
Shares

7

Views

497

armyinform.com.ua

У Туреччині відбулася церемонія закладки кіля другого корвету класу Ada для ВМС ЗСУ. Корвет буде переправлено в Україну і вже у 2024-му він увійде до складу ВМС ЗС України.

Про це повідомляє Аrmyinform, інформує Інфокурс.

Повідомляється, що урочиста церемонія закладки кіля корабля класу "корвет»" відбулась за участю делегації Міністерства оборони України на чолі з командувачем Військово-Морських Сил ЗС України контр-адміралом Олексієм Неїжпапою.

armyinform.com.ua

"Це знакова подія для України та значний поштовх у розвитку її Військово-Морських Сил. Усі домовленості з Турецькою Республікою виконуються вчасно, а деякі з них навіть з випередженням встановлених термінів. Це ми бачимо на прикладі безпілотних літальних комплексів "Байрактар ТВ-2", які вже виконують завдання в інтересах нашої країни", - зазначив контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

Корвет було закладено на одному з суднобудівних підприємств у місті Стамбул Турецької Республіки. Загалом будівництво корвета типу ADA триває з 28 квітня 2021 року, але за турецькими традиціями лише після побудови частини секцій та корпусу проводиться урочиста церемонія закладки кіля корабля.

Відповідно до існуючих домовленостей у 2022 році корвет буде переправлено в Україну і вже у 2024-му він увійде до складу ВМС ЗС України.

Нагадаємо: Контракт на будівництво двох корветів для України було укладено ще у вересні 2021 року. Перший корвет "Гетьман Іван Мазепа" спустили на воду у жовтні 2022 року.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити