У Таллінні під посольством рф жінки провели акцію протесту проти зґвалтувань українок російськими окупантами

Головна > Енергетика > У Таллінні під посольством рф жінки пров...
Author

Назар Лазебний

13.04.2022, 15:44
Shares

3

Views

1 100

У Таллінні під посольством рф жінки провели акцію протесту проти зґвалтувань українок російськими окупантами

Акція протесту проти насильства російських солдатів щодо українських жінок і дітей біля посольства рф

Priit Mürk/ERR

У столиці Естонії 13 квітня перед посольством росії пройшли акції протесту, щоб привернути увагу до насильства російських солдатів щодо українських жінок і дітей. У акції прийняли участь близько 20 жінок різного віку.

Про це повідомило видання ERR.ee, інформує Інфокурс.

Організатори акції протесту хотіли донести, що люди, які підтримують цю війну, тим самим підтримують російських військових, які ґвалтують і вбивають безневинних жінок і дітей в Україні, підтримують їх звірства, а значить і самі є учасниками цих актів.

Організатори кампанії підтримки Україн заявили:

"Російські солдати ґвалтують і вбивають невинних жінок і дітей не тількі в Україні, це відбувається в Естонії і скрізь".

Фото: Priit Mürk/ERR

Як повідомляє видання, подібні акції в Таллінні відбуваються вже третій день поспіль.

Так, у понеділок десятки антивоєнних демонстрантів провели демонстрацію біля посольства Німеччини. Акція, в якій йшлося про жертв війни в українському місті Буча, була покликана вплинути на Німеччину та інші європейські країни, щоб вони вжили жорсткіші заходи проти росії.

У вівторок понад 10 антивоєнних демонстрантів зібралася біля посольства Угорщини в Таллінні, одягнувши протигази та стоячи мовчки, щоб висловити протест проти плану Угорщини купувати газ у росії, тим самим фінансуючи військову машину рф і її наступ на Україну.

Фото: Priit Mürk/ERR

Нагадаємо: У визволених містах та селах Київської області, зокрема у Ірпіні, Бучі, Гостомелі, зафіксовано масові вбивства росіянами цивільних.

Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ - зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох - зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами у потилицю.

За даними генпрокурора Ірини Венедіктової, станом на вечір 3 квітня з визволеної території Київщини вивезено 410 тіл убитих загарбниками мирних жителів.

За словами міського голови Бучі Анатолія Федорука, на теритторії міста у братській могилі поховали 280 людей. При цьому, на багатьох тілах були білі пов’язки, що показувало, що вони мирні мешканці.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Сили оборони знищили 28 "шахедів" у семи областях України 

Також минулої доби на Херсонському напрямку було знищено розвідувальний БпЛА "Supercam" та ударний "Ланцет", а на Одещині розвідувальний безпілотник "...

21.05.2024 - 08:58

Arrow
Theme

Енергетика

Дефіцит електроенергії зменшився через потепління, але досі суттєвий - можливі відключення ввечері

Графіки погодинних відключень можуть бути застосовані при перевищенні визначених обсягів лімітів споживання.

20.05.2024 - 13:12

Arrow

Вас це може зацікавити