У столиці заарештовано частину торгового центру Мармелад

Головна > Культура > У столиці заарештовано частину торгового...
Author

Олександр Талов

26.07.2022, 10:10
Shares

0

Views

1 200

У столиці заарештовано частину торгового центру Мармелад

Національна поліція України

Суд наклав арешт на частину торговельного центру "Мармелад", яким через офшорну компанію фактично володіли високопосадовці рф та керівники ВАТ "Газпром". Вартість арештованих активів перевищує 1,2 млрд гривень.

Про це повідомила пресслужба Національної поліції, інформує Інфокурс.

Як йдеться у повідомленні Економічної правди, зокрема, мова про голову "Газпрома" Олексія Міллера.

"Поліцейські встановили, що посадові особи цього підприємства здійснили незаконне переоформлення частини приміщень ТЦ на підконтрольну офшорну компанію, власниками якої також є росіяни з керівництва уряду рф. Для цього вони використовували фіктивне підприємство за допомогою виготовлення підроблених документів", - йдеться у повідомленні

Солом’янський районний суд міста Києва наклав арешт на нежитлові приміщення площею понад 15 000 м кв. загальною вартістю понад 1,2 млрд гривень.

Згідно фотографії опублікованої Нацполіцією, йдеться про столичний ТЦ "Мармелад".

За даними ЕП, власниками частини "Мармеладу" площею понад 15 000 кв. м, є ТОВ "Петрохолдинг-інвест" та офшорна компанія "Варніейт Лімітед".

Хоча публічно імена не розголошуються, слідство встановило, що засновниками і власниками компаній є голова "Газпрома" Олексій Міллер, основний акціонер банку "росія", "особистий банкір Путіна" Юрій Ковальчук та член держдуми рф від "єдиної росії" Олександр Фокін.

Нагадаємо: 1 квітня Верховна Рада ухвалила порядок націоналізації майна, що належить громадянам рф та будь-яким фізичним та юридичним особам, які публічно заперечують російсько-українську війну.

Україна має чотири можливі напрями конфіскації активів рф і повʼязаних з нею компаній, заявляв міністр юстиції Денис Малюська.

Перший напрям – конфіскація за рішенням суду, як у випадку з активами нардепа Віктора Медведчука. Протягом судового процесу його майно було арештовано, після чого АРМА передала "трубу Медведчука" в управління "Нафтогазу".

Другий напрям – через новий закон про конфіскацію російських активів. Згідно з цим законом рішення про конфіскацію прийматиме ВАКС на основі кількох десятків критеріїв, за якими визначатимуть підсанкційних осіб, чиє майно підлягає конфіскації.

Третій напрям – на підставі закону про націоналізацію російського майна. Під його дію потрапляють активи Сбербанку і Промінвестбанку.

Четвертий напрям – конфіскація майна у звʼязку з воєнним станом. Така конфіскація не вимагає ніякої аргументації, але виникає обовʼязок компенсувати вартість. Тому поки що цей спосіб не використовується.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Пошкоджено обʼєкти критичної інфраструктури внаслідок ракетної атаки на Кіровоградську та Запорізьку області

Травмовано дитину 8 років. Руйнувань, за попередніми даними, зазнали 13 приватних будинків та майже 30 гаражів.

08.05.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Політика

В "інавгурації" Путіна візьмуть участь представники семи країн ЄС, в тому числі Франції - Reuters 

У Держдепі США також заявили, що не відправлятимуть представника на "інавгурацію", проте Путіна досі вважають президентом.

07.05.2024 - 12:33

Arrow

Вас це може зацікавити