У ССО розповіли деталі спецоперації "Цитадель" - знищено РЛС "Нева-Б" та обладнання для збільшення дальності дії "Мохаджер-6"

Головна > Війна > У ССО розповіли деталі спецоперації "Цит...
Author

Назар Лазебний

06.02.2024, 17:35
Shares

2

Views

888

Силами центру Спеціальних Операцій у Чорному морі проведено операцію "Цитадель", яка забезпечила безпечніше пересування кораблів та обмежила можливості ворога у північно-західній частині Чорного моря.

Про це повідомляють Сили спеціальних операцій Збройних Сил України.

Надскладну та ефективну операцію "Цитадель" провели оператори 73-го морського центру ССО .

Видео: ССО України

У центрі зазначили, що, згідно розвідданим, одну з незаконно захоплених видобувних платформ росіяни використовували для підсилення роботи безпілотного літального апарату розвідки іранського виробництва "Мохаджер-6". А саме – встановили обладнання, яке збільшує дальність та радіус його роботи.

"Цей БпЛА противник застосовував для ведення розвідки та подальшихударів дронами-камікадзе Shahed по об’єктах критичної інфраструктури півдня України", - йдеться у повідомленні.

Також на платформі противник встановив радіолокаційну станцію виявлення надводних об’єктів (від моторних човнів до кораблів) "Нева-Б". За допомогою цієї РЛС росіяни контролювали ситуаціюв північно-західній частині Чорного моря.

У цьому зв'язку, після ретельного планування та підготовки, група 73-го морського центру ССО розпочала виконання завдання зі знищення ворожих об’єктів.

Так, спецоперація проводилася в зоні постійного патрулювання авіації та флоту РФ.

"Вночі човни 73-го морського центру ССО підійшли впритул до видобувної платформи. Після проведення спеціальних дій та зачистки, об’єкт було заміновано. Бойова група відійшла на безпечну відстань і здійснила підрив ворожої цілі. У результаті захоплено важливе обладнання противника та підірвано щоглу з антеною", - йдеться у повідомленні.

Як наслідок, вдало проведена спецоперація забезпечила безпечніше пересування кораблів та обмежила можливості ворога у північно-західній частині Чорного моря.

Нагадаємо: 20 вересня ССО ЗСУзавдаливдалого удару по командному пункту Чорноморського флоту РФ поблизу тимчасово окупованого Севастополя.

Уп'ятницю, 22 вересня, у тимчасово окупованому Криму пролунали потужні вибухи: у ССО ЗСУ підтвердили ураження штабуЧорноморського флоту РФ у Севастополі. Після ураження штабу Чорноморського флоту РФ у Севастополі ліквідовано 34 офіцери, серед яких командувач флоту Віктор Соколов.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити