У шести областях країни 374 насееленних пунктів залишилися без світла

Головна > Енергетика > У шести областях країни 374 насееленних ...
Author

Олександр Талов

18.07.2024, 13:47
Shares

2

Views

223

В українській енергосистемі зафіксували дефіцит електроенергії
rayon.in.ua

Станом на ранок 18 липня в Україні 374 населених пункти залишаються без електропостачання через негоду.

Про це повідомляє Міністерство енергетики.

"Через складні погодні умови без електропостачання 374 населених пункти у Київській, Закарпатській, Чернігівській, Сумській, Житомирській та Волинській областях", - йдеться у повідомленні.

В Міненерго зазначили, що, загалом, через бойові дії та техпорушення залишаються знеструмленими 503 населених пункти. Упродовж доби енергетики заживили 27 849 споживачів, які були знеструмлені внаслідок обстрілів.

Міненерго також повідомляє, що через бойові дії знеструмлено понад 75 тис. споживачів на Донеччині, 38,2 тис. - на Харківщині, 3,5 тис. - на Сумщині, 3,7 тис. - у Запорізькій області, 2,6 тис. - на Чернігівщині.У Херсоні без світла 2,5 тис. споживачів, в області - 26,1 тис.

Через технологічні порушення залишилися без світла 2 тис. споживачів на Дніпропетровщині, 167 споживачів - у Кіровоградській області.

"Ситуація в енергетиці залишається складною. В системі є значний дефіцит генеруючих потужностей через масовані ворожі атаки з весни цього року, тривають обстріли, особливо на прифронтових територіях. Часто під обстріли потрапляють підстанції, лінії системи передачі електроенергії. Також в Україні тримається аномальна спека. Це все ускладнює ситуацію", - зазначається у повідомлені.

Упродовж минулої доби для часткового покриття дефіциту Україна додатково залучала аварійну допомогу з Польщі.

Нагадаємо: Через аномальну спеку та зростання споживання у Європі імпорт електроенергії залишається на зниженому рівні. Планується протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини загальним обсягом 23 561 МВт*год, з максимальною потужністю 1 232 МВт.

Експорту не відбувається та не передбачається.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Громадські об’єднання США закликали Держдеп використати виділені Україні мільярди доларів, які можуть “згоріти” у кінці вересня

До Держдепу звернулися, зокрема, такі організації, як Nova Ukraine, Leleka Foundation та 107 відділення Союзу українок Америки.

05.09.2024 - 10:36

Arrow

Вас це може зацікавити