У саміті Кримської платформи прийме участь голова МЗС Іспанії

Головна > Закон > У саміті Кримської платформи прийме учас...
Author

Олександр Талов

17.08.2021, 16:21
Shares

0

Views

634

У саміті Кримської платформи прийме участь голова МЗС Іспанії

Хосе Мануэль Альбарес Буэно

vozpopuli.com

Міністр закордонних справ, ЄС і співробітництва Іспанії Хосе Мануель Альбарес Буено підтвердив міністру закордонних справ України Дмитру Кулебі свою участь у саміті Кримської платформи 23 серпня в Києві.

Про це повідомляє МЗС України, передає Укрінформ.

Як зазначається, Кулеба привітав колегу з призначенням і висловив переконання у тісній співпраці задля розвитку відносин між двома державами. Своєю чергою Альбарес Буено запевнив у твердій підтримці Іспанією суверенітету та територіальної цілісності України.

"Глава іспанської дипломатії підтвердив, що представлятиме Королівство Іспанія на інавгураційному саміті Кримської платформи. Дмитро Кулеба висловив вдячність за це важливе рішення та зазначив, що з нетерпінням чекає іспанського колегу 23 серпня в Києві", - зазначають в МЗС.

До того ж повідомляється, що міністри домовилися розпочати підготовку до першого в історії українсько-іспанських відносин візиту Прем’єр-міністра Іспанії Педро Санчеса до України.

Сторони також обговорили підготовку до відзначення у 2022 році 30-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною й Іспанією.

Альбарес Буено прийняв запрошення Кулеби відвідати Україну з окремим двостороннім візитом у зручний час.

Нагадаємо: Саміт має відбутися в Києві 23 серпня 2021 року. Він покладе старт роботі Кримської платформи, там буде ухвалено короткий документ, у якому буде викладено бачення подальшої консолідації політики деокупації Криму.

Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити