У російському Ощадбанку через дефіцит чипів почали їх виймати зі старих банківських карток, щоб поставити на нові

Головна > Економіка > У російському Ощадбанку через дефіцит чи...
Author

Ольга Фединчік

08.07.2022, 17:17
Shares

1

Views

1 602

У російському Ощадбанку через дефіцит чипів почали їх виймати зі старих банківських карток, щоб поставити на нові

stv.uz

У російському "Ощадбанку" почали встановлювати заново чіпи зі старих неактивованих банківських карт клієнтів на нові карти.

Про це розповіла виконавчий директор "Ощадбанку" Ольга Маклашина під час конференції Paymentsecurity online.

Топ-менеджер банку пояснила, що таке рішення було ухвалено на тлі дефіциту нових чіпів. За її словами, "Ощадбанк" здебільшого працював із європейськими виробниками таких технологій, але зараз спостерігаються складнощі з логістикою з Європи.

Крім того, зазначила Маклашина, на тлі відходу з російського ринку міжнародних платіжних систем Visa та Mastercard з'явився підвищений попит на випуск нових карток "Мир".

"Чіпів стало мало, коштувати стали дорого, відповідно, наші колеги з центру емісії вигадали рішення, близьке до геніального, — реімплантація чіпів банківських карток. Тобто ми почали виколупувати чіпи зі старих карток та вставляти їх у нові карти", — сказала Маклашина на конференції.

Представник "Ощадбанку" уточнила, що "реімплантації" чіпів піддаються лише неактивовані карти, які замовили замовники, але не прийшли за ними. При цьому дані з таких чіпів у процесі переустановки видаляються.

За даними Маклашиної, всього за місяць у "Ощадбанку" накопичується 375 тисяч неактивованих карток. При цьому купівля одного нового чіпа коштувала б банку 5 євро, а "реімплантанція" для однієї картки коштує лише 1,3 євро. Процес перевстановлення чіпів дозволив компанії заощадити мільярд, повідомила топ-менеджер.

Нагадаємо: Раніше повідомлялося, що платіжні системи Visa та MasterCard припинили свою діяльність у росії. У зв'язку з цим усі транзакції для росіян за рахунками було припинено, а також усі карти Visa та Mastercard, випущені за межами Росії, більше не працюватимуть у рф.

З 3 травня росіяни не можуть скористатися сервісом Bankoff, який дозволяв їм обходити блокування Visa. За допомогою сервісу вони могли оплачувати покупки за кордоном за допомогою безконтактної оплати на смартфонах.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити