У РФ стався вибух на Байкало-Амурській магістралі - в Північномуйському тунелі у Бурятії.  

Головна > Війна > У РФ стався вибух на Байкало-Амурській м...
Author

Олександр Талов

30.11.2023, 13:45
Shares

1

Views

768

З відкритих джерел

Вночі 30 листопада в РФ стався вибух на Байкало-Амурській магістралі, а саме в Північномуйському тунелі ім. Бессолова, який розташований у Бурятії.

Про це повідомляє Суспільне, з посиланням на джерела в правоохоронних органах, підрив — чергова успішна спецоперація СБУ, хоча в спецслужбі це офіційно не коментують.

Зазначається, що під час руху вантажного поїзда спрацювали 4 вибухових пристрої.

"Фактично це єдиний серйозний шлях залізничного сполучення між РФ та Китаєм. І наразі цей шлях, який Росія використовує у тому числі й для військових поставок, паралізовано", — зазначили джерела видання.

При цьому Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує, що на території держави-агресора Росії частішають збої в роботі залізниці.

Зазначається, що серйозні ускладнення логістики через затримку поїздів на території РФ спричинені виведенням з ладу залізничних релейних шаф.

Як повідомляє Телеграмм-канал "BAZA", у тунелі працюють відновлювальні та пожежні потяги. Постраждалих немає, проте затримано рух десяти вантажних поїздів.

Загалом у складі поїзда знаходилося 41 цистерна з паливом, 3 цистерни з авіаційним паливом та 6 вагонів із чорним металом.

Потяг, що спалахнув, їхав зі станції Тайшет. Що стало причиною займання поки що невідомо. На місці працюють співробітники поліції та ФСБ. Також поліцейськими та співробітниками спецслужб відпрацьовуються місця стоянок поїзда.

Пізніше цей же канал повідомив, що причиною пожежі у вантажному поїзді у Північному тунелі, за попередніми даними, стало ніби-то замикання кабельної мережі.

Внаслідок пригоди було пошкоджено три вагони-цистерни — один із них вигорів повністю, на одній із ділянок колії було виявлено вигоряння 200 метрів кабельної лінії. З одного з вагонів почало витікати паливо.

У свою чергу у пресслужбі Східносибірської залізниці заявили, що ввечері 29 листопада під час руху тунелемна перегоні Ітикіт - Окусікан у Бурятіїлокомотивна бригада вантажного поїзда помітила задимлення однієї з цистерн із дизельним пальним.

"Поїзд було зупинено, до місця події направлено два пожежні поїзди зі ст. Окусікан і Новий Уоян. Обсяг пошкоджень встановлюється. Наразі частина вагонів виведена назовні", - йдеться у повідомленні.

Водночас рух потягів організували обхідною ділянкою.

Нагадаємо: Північномуйський тунель є найдовшим у Росії для залізниць — 15 343 метри.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити