У НАБУ розповіли, чому не виходить доставити до суду голову ОАСК Вовка

Головна > Міжнародне > У НАБУ розповіли, чому не виходить дост...
Author

Марія Куренко

18.02.2021, 11:57
Shares

0

Views

1 055

 У НАБУ розповіли, чому не виходить доставити до суду голову ОАСК Вовка

Павло Вовк

babel.ua

Детективи Національного антикорупційного бюро знову не знайшли суддю ОАСК Павла Вовка, щоб здійснити його примусовий привід на засідання Вищого антикорупційного суду. Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Детективи НАБУ нарікають, що той "порушує процесуальні обов'язки", а генпрокурорка Ірина Венедіктова "не діє".

Як повідомляє Бюро вже двічі (8 і 16 лютого) не змогли виконати рішення Вищого антикорсуду про примусовий привід до суду голови ОАСК. У НАБУ відзначають, що постанова про привід не дає детективам права затримувати або проникати в житло Вовка, а сам суддя разом зі своїми колегами "вжив усіх заходів", щоб детективи не потрапили в приміщення ОАСК.

Персонал ОАСК постійно говорить детективам, що Вовка немає на робочому місці через відпустку, попри це сам Вовк в соцмережах пише, що на роботі присутній.

При цьому в НАБУ відзначають, що з листопада 2020-го в ОАСК змінили режим доступу – і потрапити на другий поверх, де знаходиться робоче місце голови суду, можна лише за перепусткою. Однак цю перепустку видає один з підозрюваних у справі ОАСК, пише НАБУ.

Зараз детективи утримуються від силового проникнення в ОАСК, відзначили в Бюро.

Крім того, у НАБУ також заявили, що сприяти вирішенню цієї ситуацію може лише Венедіктова, однак ніяких дій з її боку немає. Ще з липня 2020-го НАБУ тричі ініціювали перед нею клопотання про дозвіл на затримання голови ОАСК для поводження з цим клопотанням до Вищої ради правосуддя, однак рекції Офісу генпрокурорки так і не помітили.

У НАБУ стверджують, що голова і судді ОАСК "грубо порушують законні вимоги слідства і суду", прикриваючись гарантіями суддівської недоторканності і "спірною позицією" Вищої ради правосуддя.

Нагадаємо: 17 липня 2020 року НАБУ вручило підозри глові Окружного адмінсуду Києва Павлу Вовку, його заступнику Євгену Аблову та ще шестьом суддям та голові Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку за підозрою у спробі захоплення державної влади. ЦІ підозри грунтуються на вивченні записів розмов в кабінеті Вовка.

1 вересня 2020 року Вища рада правосуддя відхилив клопотання генпрокурора Ірини Венедиктової і відмовилася усувати з посад Павла Вовка та інших суддів ОАСК, які фігурують у справі.

3 листопада НАБУ оголосило Вовка в розшук

24 грудня детективи НАБУ вручили главі ОАСК повістку про виклик до Вищого антикорупційний суд.

3 лютого 2021 року ВАКС дозволив примусовий привід Вовка на судове засідання.

8 лютого детективи його не знайшли і не змогли доставити до суду.

16 лютого знову безрезультатна спроба це зробити.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

«Укренерго» збільшило термін обмеження потужності енергопостачання для промисловості

В енергосистемі більшу частину доби зберігається значний дефіцит електроенергії.

10.05.2024 - 15:18

Arrow
Theme

Політика

Нідерланди роблять все можливе для прискорення постачання Україні ППО та боєприпасів - Рютте

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте наголосив, що агресія Росії в Україні та проти неї не припиняється, Україна гостро потребує допомоги.

09.05.2024 - 18:07

Arrow

Вас це може зацікавити