У Полтаві внаслідок удару РФ балістичними ракетами 49 осіб загинули, 219 травмовані

Головна > Війна > У Полтаві внаслідок удару РФ балістичним...
Author

Марія Куренко

03.09.2024, 18:21
Shares

0

Views

260

​"Этого просто не должно быть", – активисты Украины высказались о трагедии в Полтаве
dialog.ua

У Полтаві внаслідок удару росіян двома балістичними ракетами 49 осіб загинули, 219 травмовані.

Про трагедію у місті повідомив Президент Володимир Зеленський.

"Отримав попередні доповіді щодо російського удару по Полтаві. За наявною зараз інформацією, дві балістичні ракети. Влучання по території учбового закладу і сусідньої лікарні. Була частково зруйнована одна з будівель Інституту звʼязку. Люди опинилися під завалами. Багатьох вдалося врятувати. Більш ніж 180 людей поранені. На жаль, багато загиблих. Станом на цей час відомо про 41 загиблого. Мої співчуття всім рідним та близьким", - заявив Президент.

Водночасу Міністерстві оборони зазначили, що "російський агресор наніс варварський удар по одному з навчальних закладів міста. За наявною інформацією, ворог використав дві балістичні ракети. Часовий проміжок між тривогою і прильотом смертельних ракет був настільки коротким, що застав людей в момент евакуації до бомбосховища".

Частково зруйнована одна з будівель інституту, багато людей опинились під завалами. Завдяки злагодженій роботі рятувальників та медиків вдалося врятувати 25 осіб, з яких 11 деблоковані з-під завалів. Рятувальники продовжують роботу.

Пізніше Міністр МВС України Ігор Клименко повідомив, що рятувальники локалізували пожежу та продовжують розбір завалів. Завдяки швидкій та злагодженій роботі 25 людей врятували, 11 з них дістали з-під завалів. Усіх потерпілих невідкладно передають лікарям для надання медичної допомоги.

Поблизу місця влучання розташований житловий масив. У багатоповерхівках ударною хвилею вибило скління, пошкоджено фасади.

Поліція проводить поквартирний обхід — перевіряють, чи немає постраждалих. Вже зафіксовано під сотню заяв про пошкоджене майно.

Роботи тривають. Рятувальні служби з урахуванням безпекової складової працюватимуть, доки не переконаємося, що деблокували з-під завалів усіх.

Як зазначив Міністр оборони Рустем Умєров, обставини трагедії у співпраці з правоохоронцями зʼясовуватиме також Головна інспекція Міноборони.

Згодом в ефірі загальнонаціонального марафону "Єдині новини" речник Міноборони Дмитро Лазуткін, що станом на 17:30 відомо про 49 загиблихта 219 травмованих, тривають пошуково-рятувальні роботи.

За словами речника, у закладі на момент удару тривав навчальний процес, ніяких шикувань не відбувалося.

"О 9:08 пролунав сигнал тривоги, усі спускалися в укриття, за декілька хвилин після оголошення тривоги пролунали вибухи. Деталі трагедії у Полтаві вивчаються. Зараз відомо, що ніяких шикувань чи інших заходів в момент удару не відбувалося. Міністр оборони доручив головній інспекції терміново провести службове розслідування", - підкреслив Лазуткін.

Нагадаємо: У Полтавській області оголосили триденну жалобу.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог атакує на 12 напрямках, найактивніше на Покровському та Курахівському - 86 атак за добу

Загалом, протягом минулої доби зафіксовано 187 бойових зіткнень.

19.09.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Війна

ППО вночі збила 46 із 52 дронів-камікадзе, які РФ використала для атаки

Також, внаслідок протидії, керовані авіаційні ракети не досягли бажаних противником цілей.

18.09.2024 - 10:55

Arrow

Вас це може зацікавити