У Польщі розпочалася зустріч глав МЗС «Бухарестської дев’ятки»

Головна > Столиця > У Польщі розпочалася зустріч глав МЗС «Б...
Author

Олександр Талов

31.03.2023, 13:28
Shares

3

Views

582

У Польщі розпочалася зустріч глав МЗС «Бухарестської дев’ятки»

polskieradio.pl

У польській Лодзі розпочалася зустріч глав МЗС “Бухарестської дев’ятки”, на якій, зокрема, обговорюватиметься подальша допомога Україні.

Як раніше повідомляла пресслужба міністерства закордонних справ Польщі, головною темою цьогорічної зустрічі стануть "питання європейської безпеки, російська агресія проти України та підтримка НАТО, що бореться за Україну", інформує Інфокурс.

Речник МЗС Польщі Лукаш Ясіна зазначив, що міністри мають ухвалити рекомендації щодо Вільнюського саміту, який відбудеться у липні, обговорять питання зміцнення східного флангу НАТО, постачання зброї, підтримки України.

У саміті візьмуть участь представники Болгарії, Чехії, Естонії, Литви, Латвії, Польщі, Румунії, Угорщини та Словаччини.

Після завершення зустрічі міністрів відбудеться пресконференція глав МЗС Польщі та Румунії Збігнєва Рау і Богдана Ауреску.

Нагадаємо: Наприкінці лютого у Варшаві відбулася зустріч глав держав та урядів країн B9. За її результатами було ухвалено резолюцію, в якій підкреслено, що росія є найбільшою загрозою для безпеки країн “Бухарестської дев’ятки”. У саміті “Бухарестської дев’ятки” взяли участь президент США Джо Байдена і генсек НАТО Єнс Столтенберг. Лідери B9 на саміті у Варшаві 22 лютого серед іншого обговорили шляхи подальшої підтримки України. Президент США Джо Байден закликав лідерів "Бухарестської дев’ятки" продовжувати критично важливу підтримку Україниі українців.

"Бухарестська дев’ятка" ( В9 ) створена з ініціативи президентів Румунії та Польщі в листопаді 2015 року, охоплює країни східного флангу НАТО. До В9 також належать Болгарія, Угорщина, Словаччина, Чехія, Литва, Латвія, Естонія.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити