У Польщі пройшов найбільший за останні 30 років військовий парад

Головна > Міжнародне > У Польщі пройшов найбільший за останні 3...
Author

Олександр Талов

16.08.2023, 13:37
Shares

7

Views

917

військовий парад у Варшаві
Reuters

Вчора, 15 серпня, у Польщі відбувся військовий парад до Дня Війська Польського. Це найбільший військовий парад за останні тридцять років.

У ньому взяли участь близько 2 тисяч військових і близько 200 одиниць військової техніки і майже сотня літаків. Парад, організований під гаслом «Сильне біле і червоне».

Про це повідомила Канцелярія польського президента та оприлюднила у Твітер відповдне відео, інформує Інфокурс

"Останні вісім років були часом відбудови польської армії – зміцнення польської безпеки. До цього ми мали справу з абсолютно протилежною ситуацією", – заявив президент Польщі Анджей Дуда.

Він наголосив на тому, що раніше чисельність збройних сил скорочувалася, ліквідувалася велика кількість підрозділів та зникла військова присутність на сході країни.

Відео: Polskie Radio

Дуда додав, що в ті часи був прийнятий план оборони країни по лінії Вісли і що такої помилки країна більше не зробить.

"Кожен у Польщі повинен розуміти, що ми постійно піддаємося і будемо піддаватися різним провокаціям. Такий час настав. Тому ми повинні бути в постійній готовності. Ми добре підготовлені, щоб забезпечити безпеку Польщі. Але ми також є і будемо надзвичайно відповідальними. Ми не піддамося на провокації», – сказав Дуда.

Крім того, польський президент нагадав про підтримку України та розкритикував противників надання такої допомоги.

Авіаційна частина параду складалася з авіатехніки радянського, польського та західного зразка, а саме гелікоптери Ми-2, Ми-8, Ми-14, PZL W-3 Sokół і перший AW101, який нещодавно отримала Польща.

Крім того, у небі можна буде побачити транспортні літаки, наприклад, ті, що використовуються для перевезення найважливіших людей країни, а також вертольоти, зокрема Black Hawk або AW101, а також американські ударні вертольоти Apache. У супроводі винищувачі пролетів президентський Boeing 737-800 та Gulfstream G550, а у супроводі транспортних CASA C-295 – C-130E Hercules.

У парадній формації пролетіли навчально-тренувальні літаки PZL-130TC-1 Orlik та Aermacchi M-346. На параді були МиГ-29, Су-22, F-16, F-35 та Eurofighter Typhoon.

Image
Image

У наземній частині параду прийняли участь танки K2, Leopard 2, польські та американські Abrams, САУ К9, самохідний міномет RAK, американські БМП Bradley, польські БТР Rosomak, пускові установки комплексів ППО Patriot, РСЗВ Himars та велика кількість іншої бронетехніки.

Image
Image

Фото: Міністерство оборони Польщі

У параді взяли участь військовослужбовці Сухопутних військ республіки, які є основою Збройних сил Польщі, і практично всі тактичні підрозділи Війська Польського. Серед військовослужбовців, учасників ходи, представники армій союзників – солдати батальйону групи НАТО, що базується в Польщі, а також британські, румунські, французькі та хорватські військові.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити