У підземні сховища України закачали необхідні на зиму 14,7 млрд кубометрів газу

Головна > Енергетика > У підземні сховища України закачали необ...
Author

Марія Куренко

19.09.2023, 11:51
Shares

4

Views

633

Війна в Україні: пошкоджено мережі газопостачання у шести областях -  Korrespondent.net
Міненерго

Загальний обсяг природного газу в підземних сховищах (ПСГ) сягнув 14,7 млрд кубометрів. План з досягнення балансу природного газу у сховищах, необхідного для проходження опалювального сезону, вдалося виконати достроково.

Про це повідомили у пресслужбі Міненерго, інформує Інфокурс.

Міністр енергетики України Герман Галущенко, зокрема, відзначив, що таких результатів вдалося досягнути завдяки ефективній роботі нового менеджменту НАК "Нафтогаз України" та злагодженій роботі всіх компаній газової сфери - АТ "Укргазвидобування", АТ "Укртрансгаз" та Оператора ГТС України.

"Сьогодні вся енергетична та нафтогазова галузь активно готується до нового опалювального сезону, який буде проходити в умовах російських атак. Накопичення газу у наших сховищах із випередженням графіка - важливий внесок у забезпечення енергетичної безпеки країни", - зазначив міністр енергетики Герман Галущенко.

У свою чергу Голова "Нафтогазу" Олексій Чернишов повідомив, що компанія продовжує нарощувати видобуток і закачку газу у ПСГ.

За його словами, за 2023 рік група запустила в роботу 54 нових свердловини, наростивши добовий видобуток по країні до 52,7 млн кубометрів газу на добу.

Нагадаємо: Українська газова інфраструктура готова працювати без транзиту російського газу. Таку незалежну технічну оцінку надано міжнародною експертною групою. Відповідний звіт опубліковано на вебсайті USAID Проєкт енергетичної безпеки.

Експертна оцінка базується на даних, отриманих після проведення моделювання роботи ГТС та ПСГ за потенційними сценаріями у разі атак ворога на газову інфраструктуру, інших надзвичайних ситуацій та зупинки транзиту російського газу, зазначається у пресрелізі.

В Міненерго заявили, що перевірка технічних умов експлуатації під час стрес-тесту підтвердила надійність транспортування та зберігання газу навіть в умовах військового ризику та пошкодження основних активів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити