У наступному році буде виділено додатковий мільярд гривень на модернізацію ОСББ - Шмигаль

Головна > Енергетика > У наступному році буде виділено додатков...
Author

Олександр Талов

27.10.2021, 16:07
Shares

3

Views

264

У наступному році буде виділено додатковий мільярд гривень на модернізацію ОСББ - Шмигаль

spzh.news

На модернізацію житлового фонду об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) наступного року додатково буде виділено 1 млрд гривень.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на брифінгу під час робочої поїздки на Донеччину, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Виділяється додатково ще 1 млрд гривень на заходи з енергозбереження у житловій сфері для ОСББ, для місцевих громад", - сказав Шмигаль.

Крім того, фінансування на проведення термомодернізації надаватиме Фонд енергоефективності.

Шмигаль підкреслив, що в умовах високих цін на енергоносії важливо зменшувати споживання енергії та утеплювати житловий фонд.

Нагадаємо: Уряд працює над програмою енергоефективності, за якою наступного року планується модернізувати не менше 5 тис. багатоквартирних будинків.

Нині в Україні працює Фонд енергоефективності, який станом на 15 жовтня отримав 799 заявок від співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) на участь у програмі "Енергодім".

Фонд енергоефективності – державна установа, яка надає інструменти для термореновації багатоквартирних будинків з ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирного будинку).

Підтримка Фонду полягає у наданні грантів та запровадженні комплексних технічних рішень з енергоефективності будівель з врахуванням кращих європейських практик. В результаті їх реалізації співвласники таких будівель зможуть не лише заощаджувати кошти на комунальних послугах, а й підвищити рівень комфорту і якості свого життя. Діяльність Фонду фінансується за рахунок коштів Держбюджету України, фінансової підтримки ЄС та уряду Німеччини.

Крім того, Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження готує продовження дії програми "теплих кредитів" на 2022 рік. За оцінками агентства, у разі продовження "теплих кредитів" ще на рік програма потребуватиме виділення близько 1 млрд гривень.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити