У Нацполіції заявили про зникнення речових доказів у справі загиблого у ДТП з кортежем Олександра Ярославського

Головна > Культура > У Нацполіції заявили про зникнення речов...
Author

Олександр Талов

15.02.2022, 16:20
Shares

2

Views

746

У Нацполіції заявили про зникнення речових доказів у справі загиблого у ДТП з кортежем Олександра Ярославського

dostup.pravda.com.ua

У справі про смертельну аварію на Харківщині, причетним до якої вважають бізнесмена Олександра Ярославського, зникли речові докази, а саме одяг загиблого.

У недбалості звинувачують працівників Чугуївського районного відділу Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи, повідомляє відділ комунікації поліції Харківської області.

"Халатне ставлення до своїх обов’язків працівників Чугуївського районного відділу Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи призвело до втрати речових доказів по кримінальному провадженню, відкритому в рамках досудового розслідування обставин ДТП, що сталося 9 лютого на автотрасі в Харківській області", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, під час проведення досудового розслідування з метою з’ясування місцезнаходження втрачених речових доказів поліцейські встановили перелік співробітників закладу, провели невідкладні слідчі дії, в тому числі п'ять обшуків та дев'ять оглядів. Слідчі дії проведені в приміщенні моргу, за адресами мешкання працівників, а також у їх транспортних засобах.

Слідчі СУ ГУНП в Харківській області внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування.

Раніше Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив про нові спроби фальсифікувати справу про смертельну ДТП з кортежем харківського бізнесмена Олександра Ярославського.

"Вчора стало відомо, що з моргу зник одяг загиблої людини. По цьому факту поліція вчора провела 11 невідкладних обшуків та відкрила кримінальне провадження за статтею "Приховування доказів". Очевидно, що хтось дуже не хоче нести відповідальність за скоєне", – розповів Монастирсбький у відеозверненні 15 лютого.

Нагадаємо: 9 лютого близько 23 години у районі 534 км автодороги "Київ-Харків-Довжанський", автомобіль, що рухався у бік Харкова, скоїв наїзд на пішохода - чоловіка віком приблизно 40 років. У результаті ДТП пішохід загинув.

Як згодом повідомляли ЗМІ, на місці ДТП знайшли автомобільні номери з кортежу харківського бізнесмена Ярославського.

Пізніше в компанії Ярославського DCH повідомили, що їх водій потрапив у ДТП. Він співпрацює зі слідством і очікує на оприлюднення запобіжного заходу. У компанії також повідомили, що сам Ярославський відлетів до Лондона для зустріч із сім'єю.

Поліція провела низку обшуків - у готелі та за місцем мешкання харківського бізнесмена та адресою проживання водія. Пізніше стало відомо, що ця водій перебував під час ДТП в іншому місці.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський звільнив начальника поліції Харківської області Станіслава Перліна у зв'язку зі спробою фальсифікації справи щодо резонансної ДТП.

ДБР порушило кримінальне провадження щодо спроби фальсифікації справи - досудове розслідування розпочато за фактом притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності (ч. 2 ст. 372 Кримінального кодексу України).

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Через обстріл ферми на Харківщині загинув чоловік, 3 особи дістали поранення 

Після ворожого удару по Липцях медики надали допомогу 71-річній жінці, вона госпіталізована до медичної установи.

13.05.2024 - 17:24

Arrow

Вас це може зацікавити