У Мадриді контрабандисти хотіли продати "Скіфське золото" з України на понад 60 млн євро - серед затриманих представник УПЦ (МП)

Головна > Закон > У Мадриді контрабандисти хотіли продати ...
Author

Назар Лазебний

24.10.2023, 12:04
Shares

1

Views

1 001

Служба безпеки спільно з БЕБ та поліцією Королівства Іспанії нейтралізувала транснаціональне злочинне угруповання, яке нелегально вивезло з України вироби «Скіфського золота» для продажу в ЄС.

Про це повідомляє пресслужба СБУ, інформує Інфокурс.

"У результаті міжнародної спецоперації у Мадриді затримано п’ятьох учасників банди, які намагались незаконно реалізувати українські артефакти. Серед затриманих – представник УПЦ (МП) з України", йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що під час слідчих дій у зловмисників вилучено 11 викрадених золотих предметів культурної спадщини нашої держави ( дорогоцінні предмети VIII-IV століть до нашої ери, у тому числі золоті сережки, кулон, чокери та пектораль) на суму понад 60 млн євро.

Фото: Служба безпеки України

Фігуранти нелегально вивезли артефакти з України до Євросоюзу у період 2014-2020 років та намагались "легалізувати" викрадені культурні цінності під виглядом їх придбання іноземними колекціонерами з подальшим перепродажем на чорному ринку.

Проте правоохоронці поетапно задокументували злочинні дії фігурантів і затримали їх «на гарячому» під час перевезення українських артефактів.

На вилучені старожитності накладено арешт і отримано висновок експертів, що вони належать до культурної спадщини України.

Крім того, тривають комплексні заходи для встановлення місцезнаходження всіх українських артефактів "Скіфського золота", які були викрадені з території нашої держави.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити