У лютому Міноборони допустило до використання у військах 60 зразків озброєння

Головна > Війна > У лютому Міноборони допустило до викорис...
Author

Назар Лазебний

29.02.2024, 13:50
Shares

0

Views

495

Яковенко про український "калашников", дрони з ШІ для ЗСУ та РЕБ-паритет |  Новини | Українське радіо
ukr.radio

У січні-лютому 2024 року допущено до експлуатації у ЗСУ майже вдвічі більше зразків озброєння і військової техніки (ОВТ), ніж за аналогічний період минулого року.

Про це Міністра оборони поінформував заступник Міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

"Зокрема, у лютому 2024 року Міністерством оборони України кодифіковано та допущено до експлуатації у військах приблизно 60 зразків ОВТ українського й іноземного виробництва. Для порівняння, у лютому минулого року – 33 одиниці", – зазначиввін

Як зауважив Гаврилюк, зростає не лише загальна кількість зразків ОВТ допущених до експлуатації у ЗСУ, але й кількість нових зразків зброї вітчизняної розробки та виробництва.

Так серед нових зразків ОВТ, кодифікованих та допущених до експлуатації упродовж лютого 2024 року, є декілька засобів РЕБ, зокрема, так звані "окопні" радіоелектронні засоби, які дозволять ефективно протидіяти ворожим FPV-дронам.

Допуск до експлуатації також отримали шість зразків автомобільної та спеціальної техніки та 120-мм міномет українського виробництва.

Є у переліку новинок для ЗСУ – технічні засоби розмінування, елементи динамічного захисту для бронетехніки та боєприпаси для БПЛА.

Гаврилюк акцентував на тому, що допуск зразка озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва до експлуатації з присвоєнням йому номенклатурного номера НATO, дозволяє закуповувати його за кошти з державного бюджету у виробників для підрозділів Сил оборони України.

Нагадаємо: Раніше у Міноборони повідомляли про тестування нового антитепловізійного пончо, яке залишається непомітним для тепловізорів та приладів нічного бачення

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Закон

Україна націоналізувала два літаки, що належали "Ростеху"загальною вартістю 10 млн євро

Літаки перебували на балансі офшорної компанії, що входить до структури "Ростеху" через підконтрольне російське АТ "Ільюшн Фінанс Ко".

17.05.2024 - 13:03

Arrow
Theme

Енергетика

Обмеження постачання електрики можуть тривати до вересня - радник Шмигаля

Зима буде "невідворотньо важкою" і шансів на відновлення знищеної за два місяці генерації у повному обсязі немає, зазначив Бойко.

16.05.2024 - 15:22

Arrow

Вас це може зацікавити