У липні й серпні Україна отримає 100 тисяч снарядів у рамках чеської ініціативи 

Головна > Війна > У липні й серпні Україна отримає 100 тис...
Author

Олександр Талов

22.07.2024, 15:40
Shares

4

Views

686

Іван Гаврилюк розповів, скільки 155-мм артснарядів виготовлятимуть  українські підприємства – АрміяInform
armyinform.com.ua

У липні та серпні поточного року українська армія отримає ще сто тисяч артелерійських снарядів у межах чеської ініціативи.

Як повідомляє агентство ČTK, про це повідомив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський,

"Протягом липня та серпня ми надішлемо загалом ще 100 тисяч одиниць боєприпасів. Зараз ми шукаємо гроші, щоб закупити більше боєприпасів, щоб ініціатива могла продовжитися у 2025 році. Ми могли би поставити до 800 тисяч одиниць цього року, якби у нас були гроші", — сказав Ліпавський журналістам.

Він додав, що до чеської ініціативи із закупівлі на світовому ринку великої кількості боєприпасів приєдналися 18 країн. Із них 15 виконали взяті на себе фінансові зобовʼязання, тому до кінця 2024 року Київ отримає 500 тисяч снарядів, зауважив міністр.

Нагадаємо: Наприкінці червня 2024 року прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала заявив, що Україна вже отримала першу партію боєприпасів), закуплених у межах цієї ініціативи.

У лютому 2024 року Петр Павел оголосив, що Чехія знайшла 800 тисяч снарядів до артилерії, готових для закупівлі за межами Європейського Союзу. У наступному місяці країна спільно із союзниками почала збирати гроші на закупівлю цих боєприпасів для України. До ініціативи приєдналися близько 20 держав, серед яких Німеччина, Канада, Велика Британія, Бельгія, Швеція, Данія та інші.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Громадські об’єднання США закликали Держдеп використати виділені Україні мільярди доларів, які можуть “згоріти” у кінці вересня

До Держдепу звернулися, зокрема, такі організації, як Nova Ukraine, Leleka Foundation та 107 відділення Союзу українок Америки.

05.09.2024 - 10:36

Arrow

Вас це може зацікавити