У Латвії пройдуть міжнародні військові навчання Winter Shield 2021

Головна > Політика > У Латвії пройдуть міжнародні військові н...
Author

Назар Лазебний

22.11.2021, 09:58
Shares

3

Views

816

У Латвії пройдуть міжнародні військові навчання Winter Shield 2021

Ерік Кукутіс/Міністерство оборони Латвії

З 22 листопада до 4 грудня У Латвії на полігоні Адажі пройдуть щорічні міжнародні військові навчання Winter Shield 2021 для тренування та підвищення бойових можливостей частин, а також взаємної співпраці та сумісності збройних сил для забезпечення захисту Балтійського регіону.

Про це повідомляє Міністерство оборони Латвії.

У навчаннях візьмуть участь солдати механізованої піхотної бригади Сухопутних військ, Національної гвардії, Збройних сил Литви, бойової групи розширеної присутності НАТО в Латвії та Командування збройних сил США в Європі.

Під час навчань щодня з 9:00 до 23:00 відбуватимуться бойові стрільби з гаубиць, мінометів, гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї, а також заплановані польоти військової авіації.

Під час навчання латвійськими дорогами рухатиметься військова техніка як збройних сил Латвії, так і збройних сил союзників, а у повітряному просторі літатиме військова авіація.

"Метою навчань є оцінка та розвиток здатності підрозділів рівня батальйону планувати та проводити операції для покращення інтеграції та взаємодії підрозділів. Завдання навчання - розвиток навичок подолання перешкод, у тому числі річок та мінних полів, евакуації постраждалих, виконання захисних маневрів, координації вогню із закритих вогневих позицій та підтримки з повітря", - йдеться у повідомленні.

Багатонаціональну бойову групу очолює Канада. Група складається з понад 1500 військовослужбовців з Албанії, Чехії, Італії, Ісландії, Канади, Чорногорії, Польщі, Словаччини, Словенії та Іспанії, які несуть службу в Латвії на основі ротації та беруть участь у навчаннях з Національними збройними силами Латвії, тим самим покращуючи взаємодію з регіональними союзниками для реагування на виклики безпеки.

Мета створення та розгортання бойових груп посиленої присутності НАТО полягає в тому, щоб зробити внесок у стримування та посилити оборону шляхом демонстрації солідарності та рішучості захищати Альянс від усіх форм агресії.

Нагадаємо: Розширена бойова група НАТО розгорнута в Латвії з червня 2017 року.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

Обмеження постачання електрики можуть тривати до вересня - радник Шмигаля

Зима буде "невідворотньо важкою" і шансів на відновлення знищеної за два місяці генерації у повному обсязі немає, зазначив Бойко.

16.05.2024 - 15:22

Arrow
Theme

Політика

Блінкен підчас візиту до Києва оголосив про нову військову та фінансову допомогу Україні на 2 млрд доларів

США виділять Україні новий пакет фінансової і військової допомоги на 2 млрд доларів.

15.05.2024 - 15:18

Arrow

Вас це може зацікавити