У Курській області створили військову комендатуру і призначили керівника - Сирський

Головна > Війна > У Курській області створили військову ко...
Author

Марія Куренко

15.08.2024, 15:40
Shares

3

Views

96

Чому запалала Курська область РФ: яка мета України. Читайте на UKR.NET
society.comments.ua

Для підтримання правопорядку та забезпечення першочергових потреб населення на підконтрольних територіях у Курській області створено військову комендатуру.

Як пише Укрінформ, про це під час Ставки доповів Президенту України головком Олександр Сирський.

"На території Курської області завершено пошук та знищення противника у населеному пунткті Суджа та трьох інших населених пунктах. Для підтримання правопорядку та забезпечення першочергових потреб населення на підконтрольних територіях (у Курській області - ред.) створено військову комендатуру та призначено її керівника генерал-майора Москальова", - розповів Сирський.

За його словами, з початку поточної доби наші війська на окремих напрямках просунулись від 500 м до 1,5 км, відбили три контратаки противника та продовжують ведення наступальнгих дій.

"З початку наступальної операції на території Курської області наші війська з боями просунулися на території противника на 35 км, взято під контроль 1150 кв. км території, 82 населених пункти, в цілому ситуація контрольована", - відзначив Сирський.

Довідково: Москальов, 1973 р.н., у 2022-2023 роках був командувачем угруповання Об'єднаних сил ЗСУ, пізніше був командувачем оперативно-стратегічного угруповання військ "Одеса". До повномасштабного вторгнення РФ був начальником штабу - першим заступником командувача військ оперативного командування "Схід" Сухопутних військ ЗСУ.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Міжнародне

Мая Санду перемагає у першому турі президентських виборів у Молдові

За підрахунками 97,88% протоколів вона отримала трохи більше 41% голосів.

21.10.2024 - 10:27

Arrow
Theme

Політика

Міністр закордонних справ Франції відвідає Україну цими вихідними

Барро додав, що, як і його попередники, він твердо переконаний у тому, що  капітуляція України перед Росією неприпустима.

18.10.2024 - 14:05

Arrow

Вас це може зацікавити