У Кремлі відреагували на позов Ахметова до рф - для них відповідь очивидна

Головна > Спорт > У Кремлі відреагували на позов Ахметова ...
Author

Марія Куренко

28.06.2022, 10:11
Shares

3

Views

680

У Кремлі відреагували на позов Ахметова до рф - для них відповідь очивидна

Associated Press

Прессекретар президента рф Дмитро Пєсков прокоментував позов Ріната Ахматова до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), сказавши про рішення РФ, повʼязані з виходом із Ради Європи.

Про це пише російський Інтерфакс, інформує Інфокурс.

"У цьому випадку ми ж вийшли з відповідних документів із ними, тому тут відповідь абсолютно очевидна", — сказав Пєсков журналістам.

Так він прокоментував повідомлення про те, що український олігарх, засновник групи компаній System Capital Management (SCM) та власник "Азовсталі" Ахметов подав позов проти Росії до Європейського суду з прав людини щодо компенсації збитків.

Нагадаємо: Засновник і акціонер групи System Capital Management (SCM) Рінат Ахметов подав позов до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) проти рф щодо компенсації за порушення його прав власності під час вторгнення росії в Україну.

15 березня Росія оголосила про вихід із Ради Європи. Після цього Комітет міністрів РЄ прийняв резолюцію про виключення Росії зі складу організації відповідно до статті 8 Статуту (Грубе порушення положень Статуту) і, застосувавши формально-примусовий механізм, припинив членство Росії в організації в односторонньому порядку.

За словами голови Комітету Держдуми із законодавства Павла Крашеніннікова тепер відповідна спільнота країн не може вимагати від Росії дотримання умов документів, що стосуються права Ради Європи.

11 червня президент рф путін підписав закони про встановлення граничного терміну виконання у рф постанов ЄСПЛ. Згідно з цими законами, постанови ЄСПЛ, винесені після 15 березня 2022 року, не підлягають виконанню в росії.

Як писав Forbes з посиланням на власні розрахунки щодо втрачених, зруйнованих або пошкоджених активів підприємців під час повномасштабної російської агресії з Рінат Ахметов втратив через війну 4,6 млрд доларів.

Рінат Ахметов втратив у Маріуполі 2/3 металургійного бізнесу. Ступінь пошкоджень ММК ім. Ілліча і "Азовсталі", які виробляли 90% сталі Групи, невідома, проте "Метінвест" вже заявив про плани відновлення виробництва після визволення Маріуполя від російських загарбників. Через обстріли компанія зупинила найбільше в Європі коксохімічне виробництво – Авдіївський КХЗ. Ступінь пошкоджень також невідомий.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити