У Конгресі США підтримали конфіскацію активів рф на користь України

Головна > Бізнес > У Конгресі США підтримали конфіскацію ак...
Author

Назар Лазебний

23.12.2022, 10:16
Shares

3

Views

267

У Конгресі США підтримали конфіскацію активів рф на користь України

Depositphotos

Сенат США 22 грудня затвердив поправку до закону про фінансування американського уряду щодо арешту активів російських олігархів і передачі їх народу України.

Про це пише CNN. інформує Інфокурс.

Поправка була запропонована сенатором-республіканцем Ліндсі Грема та була проголосована у Сенаті.

Ця поправка дозволить міністерству юстиції через державного секретаря передати кошти, отримані від заарештованих активів олігархів або інших суб'єктів, що потрапили під санкції, народу України.

"Це буде благословення багатостраждальному народу України. Це буде полегшення для американських платників податків… Це буде поганий день для олігархів", - зазначив Грем.

Нагадаємо: Ця поправка була внесена двопартійною групою сенаторів на чолі з демократом Майклом Беннетом та республіканцем Ліндсі Гремом на початку жовтня до закону про бюджетне фінансування на 2023 рік. У ньому міститься пакет допомоги Україні та союзникам США в обсязі майже 45 мільярдів доларів і який, як сподівається спікерка Палати представників Ненсі Пелосі, буде проголосований найближчим часом.

У проекті поправки сенатори пропонували наділити президента США надзвичайними повноваженнями з цього приводу та запровадити нові процедури, які дозволять конфіскувати активи, набуті злочинним шляхом, і спрямовувати їх на допомогу Україні, строком на три роки, до 2025-го.

Також вони передбачають і судові гарантії поваги до права власності, щоб уникнути звинувачень у свавіллі: сповіщення власника майна та можливість перегляду рішення в судовому порядку, включно з апеляцією.

Зазначимо, що наразі лише Канада з-поміж союзників України ухвалила механізм конфіскації активів рф на користь України ухваливши зміни до Закону "Про спеціальні економічні заходи" (Special Economic Measures Act), якими була створена можливість конфіскації та використання російських активів для допомоги Україні.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити