У Київі відкриють американський універсітет - Курт Волкер

Головна > Культура > У Київі відкриють американський універсі...
Author

Ольга Фединчік

22.03.2021, 12:31
Shares

2

Views

812

У Київі відкриють американський універсітет - Курт Волкер

Курт Волкер

armyinform.com.ua

Курт Волкер, колишній спецпредставник Держдепартаменту США з питань України, днями відвідав Київ. Головною метою візиту американця до України стала підготовка старту масштабного проєкту — відкриття у Києві Американського університету (American University Kyiv).

Про це він розповів в інтерв'ю НВ

Як розповів Волкер, він продовжує інвестувати свої час і зусилля в Україну вже в новому статусі — стратегічного радника нового освітнього проєкту, якому пророкує роль важливого гравця у розвитку лідерства та демократії в Україні. Адже партнером проєкту з американського боку став найбільший публічний університет США — Університет штату Аризони, який вже сьомий рік поспіль залишається вишем номер країни з питань інновацій, обігнавши в цій номінації престижні приватні заклади — Стенфорд і Гарвард.

"Американський університет здатний привнести в Україну найкраще, що є в американській системі освіти, але водночас українцям не потрібно буде залишати країну заради навчання. Університет штату Аризона, американський партнер проєкту, посилить цю ідею, оскільки це найінноваційніший університет США, до того ж це найбільший публічний університет Сполучених Штатів із величезними можливостями залучати нових студентів", - сказав Волкер.

Він відмітив, що вплив радянської ментальності в Україні ще досі дуже сильний.

Волкер зазначив, що роль університету в українському суспільстві ще досі не дуже очевидна, але саме університети сьогодні є соціальним клеєм суспільства.

Так у США університети тісно працюють із бізнесом, виробництвом, наближаючи освіту студентів до максимально потрібних компетенцій на ринку, допомагають випускникам бути продуктивними в економіці країни. Залученість в економіку, громадська активність — усе це допомагає розвивати суспільство загалом.

Коли університет буде відкрито та хто буде мати змогу навчатися в ньому – поки що невідомо.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Глава Пентагону відкрив 22-ге засідання "Рамштайну"

Питання протиповітряної оборони буде одним із головних у нашому порядку денному.

20.05.2024 - 16:19

Arrow
Theme

Міжнародне

В авіакатастрофі загинув президент Ірану Ібрагім Раїсі 

Загинули й інші пасажири, зокрема очільник МЗС Ірану Хосейн Амір Абдоллахіян, губернатор провінції Східний Азербайджан Ірану Малік Рахматі та аятола М...

20.05.2024 - 10:40

Arrow

Вас це може зацікавити