У Харкові затримали доцента університету, який працював на російське гру і коригував удари по місту

Головна > Закон > У Харкові затримали доцента університету...
Author

Ольга Фединчік

15.11.2023, 11:29
Shares

2

Views

636

Служба Безпеки України

У Харкові викрито ще одного агента головного управління генштабу збройних сил Росії, який коригував ракетно-артилерійські удари рф по військовій та критичній інфраструктурі обласного центру.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ, інформує Інфокурс.

Зловмисником виявився 49-річний доцент одного з харківських університетів, якого російська воєнна розвідка дистанційно завербувала після початку повномасштабного вторгнення.

"Серед основних завдань ворожого агента була фіксація наслідків ракетних та артилерійських ударів по одному з оборонних підприємств Харківщини, яке багато разів піддавалося обстрілам з боку російсько-окупаційних військ", - зазначили в СБУ.

Також зловмисник відслідковував маршрути переміщення підрозділів ЗСУ та локації логістичних складів, у тому числі з боєприпасами та амуніцією українських воїнів. Ще одним його завданням було відстеження діяльності іноземних волонтерських організацій на території Харкова.

Співробітники СБУ викрили агента воєнної розвідки рф і затримали його у власному помешканні в обласному центрі.

За матеріалами слідства, він передавав розвіддані до російського гру через месенджер у вигляді текстових повідомлень та відміток на електронних картах.

Під час обшуків у помешканні затриманого вилучено мобільний телефон та комп’ютерну техніку із доказами співпраці з агресором.

Фото: Служба безпеки України

На підставі зібраних матеріалів слідчі Служби безпеки повідомили російському агенту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі він перебуває під вартою. Триває розслідування. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо: Служба безпеки встановила особи двох зрадників, які скоригували російський ракетний удар по кафе у селі Гроза на Харківщині 5 жовтня.Зловмисниками виявились двоє місцевих жителів – 30-річний Володимир Мамон та його молодший брат 23-річний Дмитро Мамон, які під час окупації регіону перейшли на бік рашистів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Закон

Україна націоналізувала два літаки, що належали "Ростеху"загальною вартістю 10 млн євро

Літаки перебували на балансі офшорної компанії, що входить до структури "Ростеху" через підконтрольне російське АТ "Ільюшн Фінанс Ко".

17.05.2024 - 13:03

Arrow
Theme

Енергетика

Обмеження постачання електрики можуть тривати до вересня - радник Шмигаля

Зима буде "невідворотньо важкою" і шансів на відновлення знищеної за два місяці генерації у повному обсязі немає, зазначив Бойко.

16.05.2024 - 15:22

Arrow

Вас це може зацікавити