У Дніпрі фахівця одного з провідних операторів мобільного зв’язку  засудили до 15 років тюрми 

Головна > Закон > У Дніпрі фахівця одного з провідних опер...
Author

Ольга Фединчік

22.12.2023, 14:27
Shares

2

Views

568

СБУ заявила про затримання агентів Росії, які корегували удари по Дніпру
Служба безпеки України

15 років тюрми призначив суд агенту головного управління генштабу збройних сил Росії (відомого як ГРУ), якого було затримано у квітні 2022 року у Дніпрі.

Про це повідомляє пресслужба СБУ, інформує Інфокурс.

им виявився технічний спеціаліст одного з провідних операторів мобільного зв’язку в Україні. З початку повномасштабного вторгнення РФ посадовець розвідував місця базування штабів та комплексів протиповітряної оборони ЗСУ на території обласного центру", - йдеться у повідомленні.

Окрім того він намагався відслідкувати можливі залізничні маршрути переправлення української бойової техніки на східний фронт. Водночас агент збирав інформацію про наслідки повітряних атак РФ по міській інфраструктурі для повторного коригування ворожих ударів.

Слідчі СБУ зазначають, що отримані відомості він передавав окупантам через спеціалізований чат-бот воєнної розвідки країни-агресора у вигляді медіафайлів з відмітками українських об’єктів на електронній карті.

"У ході контрдиверсійних заходів співробітники СБУ встановили місце перебування зловмисника і затримали його у власному помешканні, коли він готувався до нового "сеансу" зв’язку з російським ГРУ", - зазначили у відомстві.

Як встановило розслідування, працівник "мобільної" компанії у Дніпрі був дистанційно завербований кадровим співробітником російського гру наприкінці лютого 2022 року.

Окупанти залучили дніпрянина до негласної співпраці через власний чат-бот, де збирали розвіддані про дислокацію та переміщення Сил оборони.

Під час обшуків у затриманого виявлено мобільний телефон, який він застосовував для розвідувально-підривної діяльності проти України.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

За матеріалами Служби безпеки суд призначив йому 15 років тюрми.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Бізнес

Чому Toyota RAV4 має велику прихільність по всьому світу? Огляд сучасного кросовера Toyota RAV4 

Toyota RAV4 - це компактний кросовер, який вже давно завоював своє місце на ринку автомобілів завдяки своїй надійності, функціональності і ефективност...

08.05.2024 - 17:01

Arrow
Theme

Війна

Пошкоджено обʼєкти критичної інфраструктури внаслідок ракетної атаки на Кіровоградську та Запорізьку області

Травмовано дитину 8 років. Руйнувань, за попередніми даними, зазнали 13 приватних будинків та майже 30 гаражів.

08.05.2024 - 09:22

Arrow

Вас це може зацікавити