У Держдепі США запевнили, що довгострокові угоди про безпеку України "переживуть будь-яку адміністрацію"

Головна > Війна > У Держдепі США запевнили, що довгостроко...
Author

Назар Лазебний

10.08.2023, 10:44
Shares

1

Views

607

Прес-секретар Держдепу Метью Міллер
Associated Press

Довгострокові угоди про безпеку України мають пережити будь-яку адміністрацію.

Як це повідомляє "Голос Америки, про це заявив на брифінгу 9 серпня прес-секретар Держдепу Метью Міллер, інформує Інфокурс.

Допомога буде закріплена у відповідних міждержавних угодах, які залишаться чинними, незалежно від того, хто буде президентом США, сказав він відповідаючи на питання, чи зміниться допомога Україні, якщо наступним президентом США стане Дональд Трамп.

“Ми маємо закріпити довгострокові угоди про безпеку, які переживуть будь-яку адміністрацію, будь-який уряд як тут, у Сполучених Штатах, так і між нашими союзниками та партнерами, які взяли на себе довгострокові зобов’язання щодо безпеки України,” — сказав Міллер на брифінгу в середу.

Також Міллер додав, що наразі Сполучені Штати обговорюють з Україною, як виглядатимуть ці зобов’язання щодо безпеки. За словами посадовця, наразі триває обговорення гарантій з Україною та Конгресом, щоб зрозуміти довгострокову структуру фінансування.

“Ми ведемо дискусії з Конгресом щодо того, якою має бути наша поточна позиція щодо фінансування України та якою має бути довгострокова позиція,” — розповів Міллер.

Також він наголосив, що зовнішньополітична підтримка США залежить не лише від рішення президента, а й від Конгресу.

“Кожного разу, коли ми просили у Конгресу виділити більше підтримки для уряду України, українських військових і народу України, Конгрес завжди погоджувався. І ми очікуємо, що так буде й надалі,” — зауважив прес-секретар Держдепу.

Нагадаємо: Як повідомляв The Washington Post, з початку повномасштабної війни США надали Україні $66,2 мільярда: $43,1 млрд - військової допомоги, $20,5 млрд - економічної та $2,6 млрд - гуманітарної. Це найбільший обсяг підтримки, яка надавалася Штатами будь-якій іншій країні світу з часів плану Маршала.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

Уряд виділив більш ніж 1,5 млрд грн на відбудову критично важливих ТЕС - Шмигаль

Кошти використають для відбудови Зміївської ТЕС на Харківщині та Трипільської ТЕС на Київщині.

17.05.2024 - 13:12

Arrow
Theme

Закон

Що зміниться для окремих категорій громадян при перетині кордону з 18 травня - пояснення ДПСУ

З 18 травня після набуття чинності закону щодо вдосконалення мобілізації в пунктах пропуску в окремих категорій громадян перевірятимуть наявність війс...

16.05.2024 - 15:49

Arrow

Вас це може зацікавити