У Чорному морі пройшли спільні навчання ВМС України та Франції

Головна > Міжнародне > У Чорному морі пройшли спільні навчання...
Author

Марія Куренко

30.12.2021, 13:33
Shares

1

Views

492

 У Чорному морі пройшли спільні навчання ВМС України та Франції

ВМС ЗС України/facebook.com

Кораблі Військово-Морських Сил України та Франції провели спільне тренування в Чорному морі.

Про це повідомляє пресслужба командування ВМС ЗСУ.

Зазначається, що в північно-західній частині Чорного моря середній десантний корабель "Юрій Олефіренко" разом із фрегатом "Auvergne" провели тренування типу "PASSEX".

"Метою заходу було підтримання безпеки в Чорноморському регіоні, вдосконалення навченості та взаємосумісності екіпажів кораблів двох країн відповідно до стандартів Північноатлантичного Альянсу. Окрім надводних бойових одиниць, від французької сторони до навчань залучався корабельний транспортно-бойовий гелікоптер NH-90", - йдеться в повідомленні.

Під час навчань було проведено низку спільних тренувань, зокрема, - ведення нічного сигналовиробництва з використанням міжнародної системи сигналів, висвітлення морської обстановки в районах інтенсивного цивільного судноплавства, тренування зі зв'язку тощо. Основна увага приділялась підвищенню взаємосумісності та злагодженості дій екіпажів.

Фото: ВМС ЗС України/facebook.com

Крім того, на борту "Юрій Олефіренко" було відпрацьовано тренування з надання допомоги аварійному кораблю із висадкою аварійно-рятувальної групи французького фрегата.

Фото: ВМС ЗС України/facebook.com

Зазначається, що комунікація між екіпажами кораблів здійснювалась винятково англійською мовою відповідно до міжнародної системи сигналів MTP.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські війська зранку гатили по акваторії Очаківської громади на Миколаївщині

Вчора пообіді ворог атакував Миколаївський район ракетою типу Х-59, пошкоджень зазнав обʼєкт промислової інфраструктури.

03.05.2024 - 08:57

Arrow
Theme

Політика

До участі в Глобальному Саміті миру запрошено країни з усіх континентів - Зеленський

"Кожна миролюбна країна зацікавлена взяти участь у саміті, адже він має важливе значення не лише для України", - впевнений президент України.

02.05.2024 - 12:23

Arrow

Вас це може зацікавити