У Чорному морі проходить активна фаза протимінних навчань Дайв-2021

Головна > Політика > У Чорному морі проходить активна фаза пр...
Author

Ольга Фединчік

05.08.2021, 13:45
Shares

3

Views

1 009

У Чорному морі проходить активна фаза протимінних навчань Дайв-2021

Пресцентр ВМС ЗС України


В акваторії Чорного моря за участі Військово-Морських сил України розпочалась активна фаза багатонаціонального протимінного навчання "Дайв-2021".

У навчаннях також беруть участь військові з Грузії, Болгарії, Азербайджану, США та Румунії, повідомляє пресслужба ВМС України.

Відпрацювання елементів проходить у складі тактичних підрозділів з використанням новітнього водолазного спорядження країн-учасниць, спеціального обладнання пошуково-рятувального судна українських ВМС "Олександр Охрименко" та гідрографічного комплексу судна Морських Сил Румунії "Александру Катанеану".

Відповідно до плану проведення навчання військові відпрацьовують парні водолазні спуски на глибину понад 30 метрів у складі інтернаціональних груп із виходом по попередньо узгодженому режиму декомпресії. Додатково відпрацьовуються елементи надання медичної допомоги із залученням барокамери, у разі виявлення кисневої хвороби.

Фото: Пресцентр ВМС ЗС України

Одночасно на румунському судні іноземні колеги ознайомили учасників з роботою сучасного океанографічного, метеорологічного, топографічного та гідрографічного обладнання.

Попереду на учасників чекає відпрацювання операцій з підводного розмінування, підводних підривних і технічних робіт, протимінні дії тощо.

Фото: Пресцентр ВМС ЗС України

Нагадаємо: Зведений водолазний підрозділ Військово-Морських Сил ЗС України на борту пошуково-рятувального судна "Олександр Охрименко" прибуло на військово-морську базу ВМС Румунії Констанца 2 серпня.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити