У червні ЄС отримав більше газу морем зі США, ніж трубопроводами з росії

Головна > Закон > У червні ЄС отримав більше газу морем зі...
Author

Олександр Талов

01.07.2022, 16:50
Shares

2

Views

1 298

У червні ЄС отримав більше газу морем зі США, ніж трубопроводами з росії

eadaily.com

У червні Європейський Союз вперше отримав більше природного газу морськими шляхами зі США, ніж через трубопроводи з рф.

Про це повідомив директор Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Фатіх Бірол, інформує Інфокурс.

Після різкого скорочення Росією в середині червня обсягів постачання до ЄС газу, червень став першим місяцем в історії, коли ЄС отримав більше газу із США через СПГ-термінали, ніж через трубопровід з рф, зазначив Бірол.

"Падіння російської пропозиції вимагає зусиль для зменшення попиту в ЄС, щоб підготуватися до важкої зими", - написав він.

Нагадаємо: 15 червня "Газпром" повідомив, що через проблеми на "Портовій" знизить прокачування газу до 67 млн куб. м на добу (60% від планового показника). Російська компанія оголосила, що може забезпечити транспортування лише 100 млн кубометрів газу на добу замість звичайних 167 млн кубометрів. У Європі це назвали шантажем.

Минулого року в МЕА заявляли, що світу не потрібно інвестувати в нові нафтові та газові родовища, якщо уряди повинні досягти своїх чистих нульових цілей до 2050 року. За словами Бірола, без значного скорочення споживання викопного палива світ продовжуватиме стикатися з небезпечними коливаннями цін на нафту та газ.

Наразі Європа скоротила свою залежність від російського газу приблизно до 20% від загального обсягу поставок після вторгнення в Україну з приблизно 40% раніше, за даними консалтингової компанії ICIS. Але більшість варіантів диверсифікації поставок, таких як морські вантажі скрапленого природного газу, вичерпано.

Як писав Forbes посилаючись на аналітиків Fitch Ratings, щоб компенсувати відмову від постачання газу з рф, країнам ЄС знадобиться не менше трьох років.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

Уряд виділив більш ніж 1,5 млрд грн на відбудову критично важливих ТЕС - Шмигаль

Кошти використають для відбудови Зміївської ТЕС на Харківщині та Трипільської ТЕС на Київщині.

17.05.2024 - 13:12

Arrow
Theme

Закон

Що зміниться для окремих категорій громадян при перетині кордону з 18 травня - пояснення ДПСУ

З 18 травня після набуття чинності закону щодо вдосконалення мобілізації в пунктах пропуску в окремих категорій громадян перевірятимуть наявність війс...

16.05.2024 - 15:49

Arrow

Вас це може зацікавити